Κορονοϊός: Αναμένεται αύξηση του δείκτη μετάδοσης στην Ιταλία
NewsroomΤο τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 1.392 νέα κρούσματα κορονοϊού, με 14 νεκρούς. Την Δευτέρα, τα κρούσματα ήταν 1.350, με 17 νεκρούς. Τα τεστ που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη ήταν 87.00, 30.000 περισσότερα από χθες. Τα περισσότερα περιστατικά καταγράφηκαν σήμερα στην περιφέρεια της Ρώμης (238), στην Λομβαρδία (182) και στην Καμπανία με πρωτεύουσα την Νάπολη (156).
«Απευθύνω έκκληση σε όλους να εμβολιασθούν κατά της γρίπης, ο Οκτώβριος είναι ο κατάλληλος μήνας για να αρχίσουμε. Στείλαμε στις περιφέρειες 70% περισσότερα εμβόλια απ΄ ότι πέρυσι» δήλωσε, στο μεταξύ, ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα. Ο Ιταλός υπουργός υπογράμμισε, επίσης, ότι «δεν θα πρέπει να γίνουν άλλες περικοπές στην δημόσια υγεία αλλά, αντιθέτως, χρειάζεται να αυξηθούν τα σχετικά κονδύλια». Σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας στην χώρα, τέλος, ο Ιταλός υφυπουργός Υγείας Πιερπάολο Σιλέρι δήλωσε ότι ο δείκτης μετάδοσης αναμένεται να αυξηθεί, αλλά υπάρχει η ελπίδα αυτό να γίνει με βαθμιαίο και ελεγχόμενο τρόπο, κυρίως χάρη στα τεστ και την συνεχή ιατρική παρακολούθηση».
- Εισαγγελική έρευνα για τυχόν ποινικές ευθύνες του ΙΣΑ στον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
- Φον ντερ Λάιεν: «Ευρωπαϊκό Άρθρο 4» στα πρότυπα του ΝΑΤΟ - Έκτακτο πλαίσιο για το Μεταναστευτικό και προστασία των συνόρων
- Απείρανθος Νάξου: Βανδάλισαν το βιβλιοπωλείο «Captain Book» - Η απάντηση του χωριού που έσβησε το μίσος
- Χριστίνα Παππά: «Είχα πάει στο ίδιο ιατρείο με τον Γιώργο Μαζωνάκη - Με επανέφεραν με απινιδωτή»