Κόσμος|28.09.2020 13:18

Συνεχίζει να λειτουργεί στο Λονδίνο η Uber - Κέρδισε τη δικαστική διαμάχη

Γιάννης Χαραμίδης

Ο γίγαντας των μεταφορών κέρδισε την έφεση κατά του φορέα μεταφορών της Μεγάλης Βρετανίας και η άδεια λειτουργίας της θα ανανεωθεί άμεσα. Η Uber ένας από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς παρόχους μεταφορών κέρδισε την έφεση στην δίκη ενάντια στην υπηρεσία συγκοινωνιών του Λονδίνου και αναμένεται να συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά τόσο στην Μεγάλη Βρετανία όσο και στο Λονδίνο.

Πριν από τρία χρόνια η βρετανική κυβέρνηση είχε υποβάλλει αγωγή κατά της εταιρείας με το σκεπτικό πως παραβίαζε βασικές αρχές του ανταγωνισμού και της ελεύθερης αγοράς. Η πρωτόδικη απόφαση δικαίωνε το βρετανικό δημόσιο το οποίο μάλιστα είχε ενημερώσει την Uber πως η άδειά της για το Λονδίνο ανακαλείται. Μετά από μία πρώτη ένσταση από την εταιρεία η άδεια λειτουργίας της πήρε παράταση τριών μηνών. Στο διάστημα αυτό κατατέθηκε ένταση στην πρωτόδικη απόφαση και τώρα εκδόθηκε και η απόφαση αναίρεσης.

Σημειώνεται πως η εταιρεία με έδρα την Σίλικον Βάλεϊ των ΗΠΑ έχει περισσότερους από 45.000 συνεργάτες – οδηγούς στο Λονδίνο.

ταξίUberΛονδίνο