Γερμανία: Το lockdown έφερε αύξηση τιμών στο παιδικό κούρεμα
NewsroomΤο κόστος του κουρέματος στην μετά lockdown εποχή στη Γερμανία αυξήθηκε και κυρίως του παιδικού κουρέματος, ακολουθούμενο από του ανδρικού και λιγότερο του γυναικείου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία. Η μέση τιμή για ένα κούρεμα αυξήθηκε κατά 6,3% από τον περυσινό Αύγουστο μέχρι τον φετινό παρά την μείωση, από 19% σε 16%, του ΦΠΑ την 1η Ιουλίου και παρότι οι τιμές των καταναλωτικών αγαθών παρέμειναν σταθερές τον περασμένο μήνα.
Αναφορικά με τα παιδιά, το κόστος του κουρέματος αυξήθηκε κατά 9,4%, για τους άνδρες η αντίστοιχη αύξηση είναι 6,5% και για τις γυναίκες 5,8%. «Ένας λόγος πιθανόν να είναι η εφαρμογή αυστηρών υγειονομικών απαιτήσεων μετά το άνοιγμα εκ νέου των καταστημάτων. Για παράδειγμα, το κούρεμα σε στεγνά μαλλιά πιθανόν να μην προσφέρεται», ανέφερε η Στατιστική Υπηρεσία.
Η Γερμανία εισήλθε σε καθεστώς lockdown στα μέσα Μαρτίου και τα κομμωτήρια άνοιξαν και πάλι τον Μάιο όταν το κόστος του κουρέματος είχε ήδη αυξηθεί κατά 5,4% μέσα σε έναν χρόνο.
- Το Ιράν κομμένο στα δύο: Από τα «πάρτι» στα συντρίμμια φυλακών, στα μοιρολόγια για τον Χαμενεΐ
- Τι συμβαίνει με το δημοψήφισμα για ΔΕΘ: «Συνεχίζεται η διαδικασία» λέει ο δήμος - «Παρανομεί» απαντά οργανωτική επιτροπή
- Τα λουκέτα στα ΕΛΤΑ, τα πρακτορεία, ο ξυλοδαρμός εργαζόμενου στο Παγκράτι και οι καταγγελίες για αποτυχημένο σχεδιασμό
- ΕΟΔΥ: Παραιτήθηκε σύσσωμο το Επιστημονικό Συμβούλιο - Όλο το παρασκήνιο