Γερμανία: Το lockdown έφερε αύξηση τιμών στο παιδικό κούρεμα
NewsroomΤο κόστος του κουρέματος στην μετά lockdown εποχή στη Γερμανία αυξήθηκε και κυρίως του παιδικού κουρέματος, ακολουθούμενο από του ανδρικού και λιγότερο του γυναικείου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία. Η μέση τιμή για ένα κούρεμα αυξήθηκε κατά 6,3% από τον περυσινό Αύγουστο μέχρι τον φετινό παρά την μείωση, από 19% σε 16%, του ΦΠΑ την 1η Ιουλίου και παρότι οι τιμές των καταναλωτικών αγαθών παρέμειναν σταθερές τον περασμένο μήνα.
Αναφορικά με τα παιδιά, το κόστος του κουρέματος αυξήθηκε κατά 9,4%, για τους άνδρες η αντίστοιχη αύξηση είναι 6,5% και για τις γυναίκες 5,8%. «Ένας λόγος πιθανόν να είναι η εφαρμογή αυστηρών υγειονομικών απαιτήσεων μετά το άνοιγμα εκ νέου των καταστημάτων. Για παράδειγμα, το κούρεμα σε στεγνά μαλλιά πιθανόν να μην προσφέρεται», ανέφερε η Στατιστική Υπηρεσία.
Η Γερμανία εισήλθε σε καθεστώς lockdown στα μέσα Μαρτίου και τα κομμωτήρια άνοιξαν και πάλι τον Μάιο όταν το κόστος του κουρέματος είχε ήδη αυξηθεί κατά 5,4% μέσα σε έναν χρόνο.
- Θρίλερ στο Ηράκλειο: Νεκρός ο πρώην σύντροφος της αγνοούμενης 43χρονης Ελευθερίας Γιακουμάκη
- Πρωτοφανές κυνηγητό στη Ζάκυνθο: 33χρονος που κατηγορείται για ενδοοικογενειακή βία επιτέθηκε σε αστυνομικούς και διέφυγε τρεις φορές
- Χαϊδάρι: Σκληρή μάχη για τη ζωή της δίνει η 13χρονη - Έπαθε τέσσερις ανακοπές στο χειρουργείο
- «Με τρύπησαν στα δάχτυλα και έβγαινε ωχρό υγρό»: Η δραματική περιγραφή εκκαθαριστή του Τσερνόμπιλ 40 χρόνια μετά