Κόσμος|01.10.2020 14:58

Αλεξέι Ναβάλνι: «Ο Πούτιν είναι πίσω από τη δηλητηρίασή μου»

Newsroom

Δεν έχουν τέλος οι εξελίξεις στην υπόθεση του Ρώσου αντιφρονούντα, Αλεξέι Ναβάλνι, μετά τη φερόμενη ως δηλητηρίασή του. Από τη μία, ο εκπρόσωπος του Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε σήμερα ότι η ρωσική κυβέρνηση διαθέτει αποδείξεις πως ο Ναβάλνι συνεργάζεται με τη CIA. Από την άλλη, ο ίδιος ο Ναβάλνι, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel», δηλώνει ότι για τη δηλητηρίασή του ευθύνεται ο Ρώσος πρόεδρος

«Πιστεύω ότι ο Πούτιν είναι πίσω από αυτή την ενέργεια, δεν μπορώ να βρω άλλη εξήγηση», δήλωσε ο Ρώσος πολιτικός και ακτιβιστής, διευκρινίζοντας πως η εντολή για τη χρήση του νευροπαραλυτικού παράγοντα Νόβιτσοκ θα μπορούσε να είχε δωθεί μόνο από τους επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας, οι οποίοι και εργάζονται υπό τον Βλαντίμιρ Πούτιν. 

Ερωτώμενος γιατί ο Ρώσος πρόεδρος να τον έχει στο στόχαστρο, ο Ναβάλνι απάντησε: «Το Κρεμλίνο αντιλαμβάνεται πως πρέπει να πάρει ενισχυμένα μέτρα για να αποφύγει μια κατάσταση όπως αυτή της Λευκορωσίας... Το σύστημα μάχεται για την επιβίωσή του και εμείς νιώθουμε τις συνέπειες αυτού». 

Με πληροφορίες από BBC 

δηλητηρίασηΑλεξέι ΝαβάλνιΒλαντίμιρ Πούτιν