Κόσμος|02.10.2020 13:26

Πούτιν σε Τραμπ: Είμαι πεπεισμένος ότι θα νικήσεις τον κορονοϊό

Newsroom

Προσωπικό μήνυμα στον Ντόναλντ Τραμπ έστειλε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μετά τη θετική διάγνωση του Αμερικανικού προέδρου στον κορονοϊό. «Είμαι πεπεισμένος πως η φυσική ζωτικότητά σας, το ψυχικό σας σφρίγος και η αισιοδοξία σας θα σας βοηθήσουν να νικήσετε αυτόν τον επικίνδυνο ιό», ανέφερε ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε προσωπικό τηλεγράφημα, όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Λίγο νωρίτερα ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε πως η Ρωσία εύχεται «στον πρόεδρο Τραμπ ταχεία και άνετη ανάρρωση». Ο Πεσκόφ ανέφερε πως ο πρόεδρος Πούτιν σκέφτεται να εμβολιαστεί κατά του νέου κορονοϊού, με τη Μόσχα να διαβεβαιώνει ότι το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V είναι αποτελεσματικό ενάντια στην Covid-19. «Όταν το κάνει, θα το ανακοινώσουμε», σημείωσε.

Το εμβόλιο Sputnik-V, αντιμετωπίστηκε με επιφυλάξεις σε όλο τον κόσμο διότι δεν έχει φτάσει στην τελική φάση των δοκιμών. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει δηλώσει πως με αυτό εμβολιάστηκε η κόρη του ενώ πολλοί Ρώσοι αξιωματούχοι υποστήριξαν έκτοτε ότι θα εμβολιαστούν. Οι τελικές δοκιμές είναι ακόμη σε εξέλιξη σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, ωστόσο η Ρωσία αποφάσισε να αναπτύξει το εμβόλιο για τους επαγγελματίες υγείας σε εθελοντική βάση.

Θετικοί στον κορονοϊό Ντόναλντ Τραμπ και Μελάνια Τραμπ

Θετικοί στον κορονοϊό διαγνώστηκαν ο Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του, Μελάνια Τραμπ, ύστερα από τεστ που υποβλήθηκαν μετά τη γνωστοποίηση κρούσματος στο στενό περιβάλλον του ζεύγους. Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ γνωστοποίησε νωρίτερα μέσω Twitter ότι τίθεται «σε καραντίνα», όπως και η σύζυγός του Μελάνια, το βράδυ της Πέμπτης, λίγες ώρες αφότου έγινε γνωστό ότι στενή συνεργάτιδά του έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό. Στιγμές αργότερα, ήρθαν και οι απαντήσεις από το τεστ στα οποία υπεβλήθησαν ο Αμερικανός πρόεδρος και η σύζυγός του. «Είμαι θετικός» έγραψε στο twitter ο Τραμπ. «Θα ξεκινήσουμε αμέσως τη διαδικασία καραντίνας και ανάρρωσης. Θα το ξεπεράσουμε!» τόνισε χαρακτηριστικά.

Η Χόουπ Χιξ, μέλος του στενού κύκλου των συνεργατών του Τραμπ, «διαγνώστηκε θετική, μόλις το έμαθα», είπε ο πρόεδρος παραχωρώντας συνέντευξη στο Fox News. «Αν θα μπούμε σε καραντίνα ή αν μολυνθήκαμε δεν το ξέρω», πρόσθεσε, ο Τραμπ και είπε ότι «θα έχω τα αποτελέσματα» των τεστ «απόψε ή αύριο το πρωί, αλλά ξέρετε, περνάω πολύ χρόνο με τη Χόουπ, όπως και με την πρώτη κυρία», ανέφερε ακόμη, έχοντας προαισθανθεί το... κακό να έρχεται!

Γιατρός Τραμπ: Συνεχίζει να εκτελεί τα καθήκοντά του κανονικά

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ,«είναι καλά», διαβεβαίωσε ο γιατρός της αμερικανικής προεδρίας Σον Κόνλεϊ. Ο Τραμπ θα παραμείνει στον Λευκό Οίκο κατά τη διάρκεια της περιόδου της «ανάρρωσής» του, πρόσθεσε ο Κόνλεϊ, τονίζοντας πως θα «συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του» κανονικά, εξ αποστάσεως.

Η αμερικανική προεδρία γνωστοποίησε παράλληλα ότι το προγραμματισμένο ταξίδι του Τραμπ στη Φλόριντα αποφασίστηκε να ακυρωθεί. Ετσι λοιπόν, βρίσκεται στον «αέρα» η προεκλογική εκστρατεία του Αμερικανού προέδρου ενόψει των εκλογών του Νοέμβρη.

Τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν ο 74χρονος μεγιστάνας και η σύζυγός του Μελάνια έδειξαν πως έχουν προσβληθεί από τον SARS-CoV-2. Μια στενή συνεργάτιδα του Τραμπ, η Χόουπ Χιξ, έγινε γνωστό νωρίτερα ότι παρουσιάζει συμπτώματα της COVID-19.

Βλαντίμιρ ΠούτινΝτόναλντ ΤραμπΚορονοϊός