Κόσμος|05.10.2020 14:53

Τραμπ - κορονοϊός: Σφοδρές αντιδράσεις για την βόλτα του Αμερικανού πρόεδρου

Newsroom

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κίνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να βγει για λίγη ώρα από την πτέρυγα του στρατιωτικού νοσοκομείου Ουόλτερ Ριντ, στο οποίο νοσηλεύεται για να κάνει μια μικρή βόλτα με ένα SUV και να χαιρετήσει το πλήθος των οπαδών του που βρίσκονταν έξω από το κτίριο για συμπαράσταση. Η κίνηση του Τραμπ να βγει από το νοσοκομείο ενώ νοσεί από τον κορονοϊό έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις, κυρίως επειδή έθεσε σε κίνδυνο την υγεία των ανδρών της Μυστικής Υπηρεσίας που τον συνόδευσαν στη βόλτα του.

Ο John Cooper, μέλος της ομάδας του δημοκρατικού υποψηφίου Joe Biden, χαρακτήρισε τον Τραμπ στο Twitter «στενάχωρο, μικρό, αξιοθρήνητο, και αδύναμο», ενώ το ίδιο έγραψε η αναλυτής του CNN και πρώην πράκτορας του FBI Asha Rangappa.

T
T

Η γνωστή ηθοποιός Αλίσα Μιλάνο, η οποία είχε νοσήσει βαριά από τον κορονοϊό και έχει κάνει μεγάλο αγώνα για να ενημερώσει την αμερικανική κοινή γνώμη για το πόσο καταστροφικός είναι ο κορονοϊός έγραψε στο Twitter: «Δεν έχω πει ούτε μια κακή κουβέντα για αυτόν (σ.σ. τον Τραμπ) από τότε που έμαθα για τη διάγνωση. Αλλά τι κάνει; Προσπαθεί να σκοτώσει ανθρώπους; Είναι κλειδωμένος σε ένα σφραγισμένο SUV με μέλη των μυστικών υπηρεσιών. Κανείς δεν του είπε ότι είναι επικίνδυνη ιδέα; Μια εγωιστική ιδέα; 

T

«Όλοι όσοι ήταν μέσα στο όχημα που έκανε αυτή την εντελώς ανώφελη προεδρική βόλτα πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες», τόνισε ο Τζέιμς Φίλιπς, της σχολής ιατρικής του πανεπιστημίου Τζορτζ Ουάσινγκτον. «Μπορεί να αρρωστήσουν. Μπορεί να πεθάνουν. Για χάρη του πολιτικού θεάτρου. Επειδή διατάχθηκαν από τον Τραμπ να βάλουν τη ζωή τους σε κίνδυνο για αυτό το θέατρο. Παράνοια».

Ο Ζικ Εμάνουελ, πρόεδρος του τμήματος ιατρικής δεοντολογίας και πολιτικής της υγείας στο πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνιας, επισήμανε από την πλευρά του μέσω Twitter ότι «το να αναγκάζονται να επιβιβαστούν πράκτορες της μυστικής υπηρεσίας σε αυτοκίνητο μαζί με έναν ασθενή που έχει την COVID-19, με τα παράθυρα κλειστά, τους εκθέτει χωρίς λόγο σε κίνδυνο μόλυνσης. Γιατί; Για ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα».

T

Πολλοί ακόμα χρήστες του Twitter επώνυμοι και μη εναντιώθηκαν στην κίνηση του Αμερικανού προέδρου με τις αναρτήσεις τους να μαζεύουν πλήθος like και retweets:

T
T
T

Κορονοϊόςπροεδρικές εκλογέςΝτόναλντ ΤραμπΗΠΑ