Ναγκόρνο Καραμπάχ: Ο Πούτιν καλεί στη Μόσχα για συνομιλίες Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν
NewsroomΟ πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, προσκάλεσε για διαπραγματεύσεις σήμερα στη Μόσχα τους υπουργούς Εξωτερικών της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, δυνάμεις των οποίων εμπλέκονται σε αιματηρές μάχες στον θύλακα Ναγκόρνο Καραμπάχ, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο το βράδυ της Πέμπτης.
«Οι υπουργοί Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας προσκλήθηκαν στη Μόσχα την 9η Οκτωβρίου για συνομιλίες για τα ζητήματα αυτά, με τη μεσολάβηση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών» Σεργκέι Λαβρόφ, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της ρωσικής προεδρίας, στο οποίο διευκρινίζεται ότι η πρόσκληση έγινε κατόπιν των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων του Πούτιν με τους ηγέτες των δύο κρατών, τον Αζέρο πρόεδρο Ιλάμ Αλίεφ και τον Αρμένιο πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, σκοπός των συνομιλιών είναι «να σταματήσουν οι μάχες» και να υπάρξει ανταλλαγή αιχμαλώτων και των σορών των στρατιωτών που έχουν σκοτωθεί, προστίθεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.
- Μινεάπολη: Οργή για τη δολοφονία του 37χρονου από βετεράνο πράκτορα - Ο Τραμπ κατηγορεί τις τοπικές Αρχές
- Σοκ και οργή: Κουτάβι βρέθηκε δεμένο και κακοποιημένο σε περιοχή της Καρδίτσας
- «Το περίμενα» λέει ο σύζυγος της καθηγήτριας που φίμωσε 13χρονο μαθητή στις Σέρρες
- Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα απολίθωμα... τέρας, ύψους 8 μέτρων - «Μια εντελώς νέα μορφή ζωής»