Κόσμος|29.10.2020 17:22

Επίθεση στο γαλλικό προξενείο στη Σαουδική Αραβία

Newsroom

Συναγερμός στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, όταν άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε φύλακα του γαλλικού προξενείου. Ο δράστης της επίθεσης συνελήφθη από τις Αρχές, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως η ζωή του τραυματία δεν κινδυνεύει, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Saudi TV. 

«Ο δράστης συνελήφθη αμέσως από τις σαουδαραβικές δυνάμεις ασφαλείας μετά την επίθεση. Ο φρουρός διακομίστηκε στο νοσοκομείο και η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο. Καλούμε τους συμπατριώτες μας στη Σαουδική Αραβία να βρίσκονται σε μέγιστη επαγρύπνηση» ανέφερε η γαλλική πρεσβεία σε ανακοίνωσή της.

Πρόκεται για το τρίτο περιστατικό επίθεσης σε Γάλλους πολίτες μέσα σε λίγες ώρες. Είχε προηγηθεί η επίθεση με μαχαίρι κοντά σε εκκλησία, που άφησε πίσω της τουλάχιστον τρεις νεκρούς, εκ των οποίων δύο αποκεφαλισμένοι μέσα σε εκκλησία σύμφωνα με το sky news, αλλά και πολλούς τραυματίες, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο BFM. Η επίθεση σημειώθηκε κοντά στην εκκλησία Νοτρ Νταμ της πόλης και ο δράστης έχει συλληφθεί.

Το τρίτο περιστατικό έλαβε χώρα στην πόλη Αβινιόν, όπου η αστυνομία σκότωσε έναν άνδρα οπλισμένο με μαχαίρι που προσπάθησε να επιτεθεί σε αστυνομικούς. Ο δράστης φέρεται να φώναζε «Allahu Akbar» (Ο Θεός είναι Μεγάλος). Η ίδια πληροφορία υπάρχει και αναφορικά με τον δράστη που αιματοκύλησε τη Νίκαια, σύμφωνα με τα όσα είπε ο δήμαρχος της πόλης. «Ο φερόμενος δράστης πυροβολήθηκε από την αστυνομία κατά τη σύλληψή του και μεταφέρθηκε ζωντανός στο νοσοκομείο» ανέφερε ο Κριστιάν Εστροσί. 

Διαβάστε επίσης: Εικόνες από την εκκλησία στη Νίκαια όπου έγινε η επίθεση

επίθεση με μαχαίριεπίθεσηΓαλλία