Κόσμος|29.10.2020 15:41

Αλληλεγγύη στη Γαλλία από ΕΕ και ΝΑΤΟ για την επίθεση στην Νίκαια

Μαρία Ψαρά

Την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια της Γαλλίας καταδίκασαν οι επικεφαλής των Ευρωπαϊκών θεσμών. Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ (ο οποίος θα προεδρεύσει το απόγευμα συνεδρίασης των 27 ηγετών), εξέφρασε αλληλεγγύη προς της Γαλλία και τους Γάλλους και δήλωσε πως οι σκέψεις του είναι στα θύματα της αποτρόπαιης επίθεσης στη Νίκαια και τα κοντινά τους πρόσωπα : «όλη η Ευρώπη είνα μαζί σας».

Η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν δήλωσε: «Kαταδικάζω τη φρικτή και βάναυση επίθεση που έγινε στη Νίκαια, οι σκέψεις μου βρίσκονται στα θύματα αυτής της φρικτής πράξης. Πραμένουμε ενωμένοι και αποφασισμένοι απέναντι στη βαρβαρότητα και τον φανατισμό.

Σοκαρισμένος βαθιά από την αποτρόπαιη και βάρβαρη πράξη στη Νίκαια, δήλωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος, Μπορέλ. «Οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα και τα κοντινά τους πρόσωπα. Όλοι στεκόμαστε στο πλευρό της Γαλλίας. Μαζί στην Ευρώπη και στον κόσμο θα καταπολεμήσουμε την τρομοκρατία» σημείωσε.

Τέλος η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ύλβα Γιόχανσον, δήλωσε οπως ότι απαιτείται άμεσα συντονισμός στη μάχη κατά της τρομοκρατίας και το online τρομοκρατικό προπαγανδιστικό περιεχόμενο. Πέρα από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, τον αποτροπιασμό του εξέφρασε και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Σαρλ ΜισέλΓαλλίαΝίκαιαεπίθεση με μαχαίρι