Κόσμος|31.12.2018 09:06

Telegraph: Ο Χάμοντ δεν έχει εκταμιεύσει τα κονδύλια για το Brexit

Newsroom

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ, δέχεται επικρίσεις από συναδέλφους του στην κυβέρνηση του Συντηρητικού Κόμματος καθώς δεν έχει εγκρίνει ακόμα την εκταμίευση των κονδυλίων που απαιτούνται, έτσι ώστε η Βρετανία να μπορέσει να προετοιμαστεί για το Brexit, με ή χωρίς συμφωνία. Αυτό αποκάλυψε η εφημερίδα "The Telegraph", το βράδυ της Κυριακής.

Ο υπουργός Κοινοτήτων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Τζέιμς Μπρόκενσαϊρ, διαμαρτυρήθηκε σε επιστολή του προς το υπουργείο Οικονομικών καθώς οι υπηρεσίες του έλαβαν μόλις 35 εκατομμύρια λίρες (περίπου 39 εκατομμύρια ευρώ) ώστε να μπορέσουν τα δημοτικά συμβούλια και οι τοπικές αρχές να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο η Βρετανία να αποχωρήσει χωρίς συμφωνία από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το ποσό αυτό είναι υποδιπλάσιο από αυτό που είχε ζητηθεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Παράλληλα άλλο ένα υπουργείο έχει εκφράσει διαμαρτυρίες επειδή ο Χάμοντ δεν έχει εγκρίνει την εκταμίευση των κονδυλίων που ζητήθηκαν, προσθέτει η συντηρητική βρετανική εφημερίδα, η οποία όμως δεν υπεισέρχεται σε περισσότερες λεπτομέρειες.

BrexitΦίλιπ Χάμοντ