Κόσμος|04.11.2020 21:42

Κορονοϊός: Κλείνουν ξανά τα μουσεία στο Βατικανό

Newsroom

Τα μουσεία του Βατικανού, τα οποία συγκαταλέγονται στα διασημότερα παγκοσμίως και φιλοξενούν ορισμένους από τους μεγαλύτερους καλλιτεχνικούς θησαυρούς της ανθρωπότητας, όπως την Καπέλα Σιστίνα του Μιχαήλ Αγγέλου, κλείνουν για τουλάχιστον έναν μήνα. Tο κλείσιμο των μουσείων επιβάλλεται στο πλαίσιο των νέων περιορισμών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ιταλίας για την αναχαίτιση της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού και για τη μείωση των θανάτων από την πανδημία στη γειτονική χώρα.

Τα τεράστια μουσεία στο Βατικανόμε την μεγάλη επισκεψιμότητα, είχαν ανοίξει ξανά από την 1η Ιουνίου και λειτουργούσαν με περιορισμένο αριθμό επισκεπτών, ενώ είχαν παραμείνει κλειστά για τρεις μήνες στη διάρκεια του πρώτου κύματος κορονοϊού στην Ιταλία. Το Βατικανό ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου, ότι τα μουσεία θα κλείσουν από την ερχόμενη Πέμπτη και μέχρι τουλάχιστον τις 3 Δεκεμβρίου. Πριν από την πανδημία του κορονοϊού, τα μουσεία του Βατικανού προσέλκυαν περίπου 6 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως και αποτελούσαν σημαντική πηγή εσόδων για το Βατικανό.

Το πρωί της Τετάρτης η εβδομαδιαία ακρόαση του Πάπα Φραγκίσκου πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά αφού ένας από τους συμμετέχοντες σε δημόσια ακρόαση τον περασμένο μήνα βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Μιλώντας από την ιδιωτική βιβλιοθήκη του με τη συνδρομή μετρημένων στα δάχτυλα ιερέων, ο ποντίφικας κάλεσε τους πολίτες να ακολουθούν τις οδηγίες για τον κορονοϊό που έχουν ορίσει οι Αρχές και οι ειδικοί στον τομέα της Υγείας.

Πάπας ΦραγκίσκοςΒατικανόμουσείαΚορονοϊός