Κόσμος|16.11.2020 21:09

Ρόμπερτ Ο' Μπράιεν: Ο σύμβουλος ασφαλείας του Τραμπ βγάζει νικητή τον Μπάιντεν

Γιάννης Χαραμίδης

Ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε τη Δευτέρα πως τελικώς νικητής των εκλογών της 4ης Νοεμβρίου είναι ο Τζο Μπάιντεν. Ο Ρόμπερτ Ο’ Μπράιεν ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ τους τελευταίους μήνες και σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας αποδέχθηκε σήμερα την ήττα του απερχόμενου προέδρου.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό Τύπο ο Ρόμπερτ Ο’ Μπράιεν τόνισε πως θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του προκειμένου η μέτάβαση σε θέματα εθνικής ασφάλειας να είναι όσο το δυνατόν ομαλότερη και πως άμεσα θα επικοινωνήσει με τους ομολόγους του από το «στρατόπεδο» του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν προκειμένου να «τρέξουν» οι εξελίξεις.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι ομολογουμένως έκπληξη αλλά και ακόμη ένα χτύπημα κάτω από τη μέση για τον Ντόναλντ Τραμπ καθώς πριν από μία εβδομάδα ο Ρόμπερτ Ο’ Μπράιεν σε απόλυτη ταύτισε με την γραμμή Τραμπ είχε ανοιχτά υποστηρίξει πως οι εκλογές ήταν νοθευμένες και το αποτέλεσμα άκυρο.

Μέχρι σήμερα, δύο περίπου εβδομάδες μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας στις ΗΠΑ το επιτελείο Τραμπ δεν έχει προσκομίσει το παραμικρό αποδεικτικό στοιχείο που να στηρίζει τις κατηγορίες για νοθεία και άκυρη εκλογική διαδικασία.

εκλογές ΗΠΑΡόμπερτ Ο' ΜπράιενΤζο ΜπάιντενΝτόναλντ Τραμπ