Κόσμος|09.12.2020 23:51

The Athenian: Το καλύτερο εστιατόριο στη Βρετανία έχει ρίζες ελληνικές

Newsroom

Το ελληνικό street food κατάστημα με την ονομασία «The Athenian» έλαβε φέτος τον τίτλο του καλύτερου εστιατoρίου στη Βρετανία στο πλαίσιο της απονομής των Deliveroo Restaurant Awards που πραγματοποιήθηκαν στις αρχές της εβδομάδας. Το εστιατόριο με τις ελληνικές ρίζες διακρίθηκε ανάμεσα σε κορυφαία άλλα brands. Για την ανάδειξη των νικητών ψήφισαν πάνω από 400.000 Βρετανοί, βαθμολογώντας τους διαγωνιζόμενους σε έξι βασικές κατηγορίες, όπως αναφέρει το bristolpost.co.uk.

To «The Athenian»  ιδρύθηκε από δύο κατοίκους του Λονδίνου οι οποίοι γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Αθήνα και την Κύπρο. Το εστιατόριο ξεκίνησε ως μια μικρή επιχείρηση φαγητού και σε σύντομο χρονικό διάστημα αναδείχθηκε σε ένα γνωστό brand που χρησιμοποεί αυθεντικές συνταγές και υλικά υψηλής ποιότητας για την παρασκευή των εδεσμάτων του.

Με το 40% του μενού του να είναι φυτικό, γρήγορα οι ιδιοκτήτες του «Αθηναίου» κέρδισαν την εμπιστοσύνη του κόσμου και έγιναν γνωστοί για το αυθεντικό, θρεπτικό και φρέσκο φαγητό που προσέφεραν. Σε σύντομο χρονικό διάστημα μάλιστα, άνοιξαν και άλλα καταστήματα σε περιοχές όπως το Μπρίστολ, το Μπράιτον, το Λιντς, το Κέμπριτζ, το Νότιγχαμ και το Μάντσεστερ. Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, σερβίρουν νόστιμο κοτόπουλο, χοιρινό ή τηγανητό τυρί ταλαγάνι τυλιγμένο σε σπιτική πίτα και συμπληρωμένο με πατάτες τηγανιτές, κρεμμύδι, ντομάτα, μαρούλι, μαϊντανό και μια επιλογή από τρεις βασικές σάλτσες - τυροκαφτέρη, τζατζίκι ή την ειδική σούπα σουβλάκι του... Αθηναίου.

σουβλατζίδικοΒρετανίαεστιατόριοΈλληνεςΛονδίνο