Νορβηγία: Τουρίστες παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα
NewsroomΤέσσερις τουρίστες από τη Σουηδία και τη Φινλανδία αγνοούνται και εκφράζονται φόβοι ότι παρασύρθηκαν από χιονοστιβάδα στη βόρεια Νορβηγία, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.
Η χιονοστιβάδα έπληξε την Τετάρτη την περιοχή Τρομς, στον Αρκτικό Κύκλο, η οποία είναι πολύ δημοφιλής στους σκιέρ. Τρεις Φινλανδοί και ένας Σουηδός έκαναν σκι εκεί και δηλώθηκαν αγνοούμενοι νωρίς το απόγευμα.
Οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν στις ομάδες διάσωσης να συνεχίσουν το έργο τους την Πέμπτη. Ωστόσο, η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης δεν έχει διακοπεί. «Ο όγκος του χιονιού είναι τεράστιος. Υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να προκληθεί νέα χιονοστιβάδα και στην περιοχή επικρατεί θύελλα», δήλωσε η αρχηγός της αστυνομίας του Τρμος, Άστριντ Ελίζαμπετ Νίλσεν.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η τοπική αστυνομία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι αρχές υποθέτουν πως οι αγνοούμενοι τουρίστες παρασύρθηκαν από τη χιονοστιβάδα.
- Μπορεί να υπάρξει συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν; Τα βασικά σημεία τριβής και το μεγάλο «αγκάθι»
- Μεγάλη γιορτή για τα 100 χρόνια του ΠΑΟΚ: Η λαοθάλασσα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και το εντυπωσιακό drone show
- «Κάντε τον θάνατο προαιρετικό»: Επιστημονική έρευνα 40 εκατ. δολαρίων τα βάζει με το αναπόφευκτο
- «Δεν υπάρχουν πάρτι σαν αυτά του 1999 π.Χ.»: Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν απόδειξη μπύρας ηλικίας 4.000 ετών