Κόσμος|14.12.2020 22:08

Κορονοϊός: Ολοταχώς προς νέο lockdown η Νέα Υόρκη

Newsroom

Σε νέο lockdown οδηγείται η Νέα Υόρκη μετά την έξαρση της πανδημίας από τον κορονοϊό.

Ο Άντριου Μαρκ Κουόμο, κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης, τόνισε ότι: «Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι ένα νέο lockdown μπορεί να έρθει και πρέπει να προετοιμαστούμε για αυτό τώρα, επειδή δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτόν τον ιό να συνεχίσει να εξαπλώνεται».

T

Συναγερμός και στο Λονδίνο

Στο υψηλότερο επίπεδο συναγερμού για τον κορονοϊό (επίπεδο 3) είναι πιθανό να περάσει το Λονδίνο τις επόμενες ημέρες με νέο lockdown, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. Οι αξιωματούχοι υγείας εκφράζουν με κάθε ευκαιρία την ανησυχία τους για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού σε ολόκληρη την πρωτεύουσα.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Καν, προέτρεψε τους υπουργούς να πράξουν τα απαραίτητα με «ανοιχτά μάτια» και να προστατέψουν την οικονομία. Σημείωσε παράλληλα πως η τρίτη βαθμίδα συναγερμού για την εξάπλωση της πανδημίας θα μπορούσε να έχει «καταστροφικές συνέπειες» για τον ξενοδοχειακό κλάδο, τον πολιτισμό και το λιανικό εμπόριο, καθώς απαγορεύονται οι συναθροίσεις σε σπίτια.

Ορισμένες περιοχές μέσα και γύρω από το Λονδίνο έχουν σημειώσει μεγάλες αυξήσεις σε επιβεβαιωμένα κρούσματα κατά την τελευταία εβδομάδα. Ήδη το Κεντ και άλλες περιοχές ήδη βρίσκονται στα περιοριστικά μέτρα της βαθμίδας 3, ενώ μεγάλα τμήματα της νοτιοανατολικής Αγγλίας Αγγλίας θα μπορούσαν σύντομα να ενταχθούν στο ίδιο καθεστώς. 

Νέα ΥόρκηlockdownΚορονοϊός