Κόσμος|05.12.2018 18:39

Ομογενής στην Αλβανία ύψωσε σημαία-Έπεσαν πυροβολισμοί (vid)

Newsroom

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ο ομογενής ύψωσε την ελληνική σημαία στο στρατιωτικό νεκροταφείο των Ελλήνων πεσόντων για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. 

Μετά από αυτό, αστυνομικοί της αλβανικής αστυνομίας, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, κατέβασαν τη σημαία και ο ομογενής άρχισε να πυροβολεί με Καλάσνικοφ στον αέρα, προκειμένου να τους εμποδίσει.

Από τους πυροβολισμούς δεν υπήρξαν θύματα. Έσπασε μόνο το τζάμι ενός αυτοκινήτου της αστυνομίας, άνδρες της οποίας συνέλαβαν, μετά από καταδίωξη, τον αστυνομικό.

Το Βουλιαράτι, πάντως, (αλβανικά: Bularat) αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα χωριά της Άνω Δρόπολης στη Βόρειο Ήπειρο, στη νότια Αλβανία. Βρίσκεται σε υψόμετρο περίπου 350 μέτρων, απέχει έξι χιλιόμετρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα και υπάγεται στο νομό Αργυροκάστρου.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, επρόκειτο για άτομο που αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Ο ίδιος φέρεται να είχε χωρίσει με την κοπέλα του πρόσφατα. Ανεπιβεβαίωτο παραμένει ακόμη αν είχε υπηρετήσει στις ειδικές δυνάμεις στην Ελλάδα.

Η αλβανική πλευρά ενδέχεται να επιχειρήσει να αξιοποιήσει το περιστατικό στο πλαίσιο προπαγάνδας, κατηγορώντας τους Έλληνες ομογενείς για προκλήσεις και αποσχιστικές τάσεις. Στο Βουλιαράτι σημειώνεται πως υπάρχει και ελληνικό στρατιωτικό νεκροταφείο.

28η ΟκτωβρίουΒόρεια ΉπειροςΑλβανίαθάνατος Κατσίφα