Κορονοϊός: Θετικός ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν
NewsroomΘετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Οπως ανακοίνωσε η γαλλική προεδρεία, ο κ. Μακρόν υπεβλήθη σε καθιερωμένο τεστ για τον κορονοϊό και το δείγμα που ελήφθη ήταν θετικό.
Αμέσως, ο Γάλλος πρόεδρος τέθηκε σε καραντίνα, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των τεστ και στους υπόλοιπους συνεργάτες του. Παράλληλα, γίνεται η ιχνηλάτηση για να διαπιστωθεί πώς προσεβλήθη από τον κορονοϊό ο Εμανουέλ Μακρόν. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός, Ζαν Καστέξ ο Μακρόν θα συνεχίσει κανονικά να ασκεί τα καθήκοντά του εξ αποστάσεως.
Η ανακοίνωση της γαλλικής προεδρείας
«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει διαγνωστεί θετικά στην Covid-19 σε έλεγχο που υπεβλήθη σήμερα. Η διάγνωση διαπιστώθηκε μετά από τεστ PCR που πραγματοποιήθηκε μόλις εμφανίστηκαν τα πρώτα συμπτώματα, που παρουσίασε ο κ. Μακρόν. Σύμφωνα με το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο που ισχύει για όλους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απομονωθεί για 7 ημέρες. Θα συνεχίσει να εργάζεται και να εκτελεί τις δραστηριότητές του από απόσταση» αναφέρει η ανακοίνωση του Μεγάρου Ελιζέ.
- Κικίλιας στο ethnos.gr: Οι πολίτες έβαλαν πλάτη, να στηρίξουμε την κοινωνία- Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω
- Αυτά είναι τα μαχητικά που θα κυριαρχούν στους ελληνικούς αιθέρες - F-35, Rafale, Viper και τα drones-έκπληξη
- Νεκρός 52χρονος ναυτικός μετά από πτώση στη θάλασσα στον Σαρωνικό - Συνελήφθη ο κυβερνήτης ιστιοφόρου
- Το παρασκήνιο με το καλώδιο: Η ετοιμότητα της Αθήνας, το «όλα καλά» του Φιντάν και τα σενάρια για την επόμενη μέρα