Τρόμος στην Interpol: Αναμένουν επιθέσεις σε αποθήκες και κομβόι με το εμβόλιο
NewsroomΟ επικεφαλής της interpol, Γιούργκεν Στοκ προειδοποίησε σήμερα ότι αναμένει «δραματική» αύξηση της εγκληματικότητας κατά την διανομή των δόσεων των εμβολίων κατά του κορονοϊού, που έχει ήδη αρχίσει σε κάποιες χώρες.
«Με την διανομή των εμβολίων, η εγκληματικότητα θα αυξηθεί με δραματικό τρόπο» σημείωσε ο Γιούργκεν Στοκ σε δηλώσεις που έκανε στο γερμανικό περιοδικό Wirtschaftswoche.
«Θα δούμε κλοπές, διαρρήξεις σε αποθήκες και επιθέσεις κατά τη μεταφορά των εμβολίων» πρόσθεσε, ενώ σήμερα αναμένεται η γνωμοδότηση των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών για την έγκριση της κυκλοφορίας στην αγορά ενός πρώτου εμβολίου κατά της COVID-19.
Επίσης αναμένεται μια αύξηση της διαφθοράς «προκειμένου να προμηθευτεί κάποιος πιο γρήγορα το πολύτιμο εμβόλιο». Ένα πρώτο εμβόλιο κατά της COVID-19, αυτό των Pfizer / BioNTech, έχει ήδη εγκριθεί σε 16 χώρες.
Αν η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων εγκρίνει σήμερα την κυκλοφορία του εμβολίου αυτού, οι πρώτοι εμβολιασμοί στην ΕΕ θα μπορούν να ξεκινήσουν ήδη από την Κυριακή. Στη Γερμανία, η ομοσπονδιακή αστυνομία έχει επιφορτιστεί με την διανομή των δόσεων του εμβολίου, οι οποίες θα φυλάσσονται σε απόρρητες τοποθεσίες. Ορισμένοι εκφράζουν επίσης φόβο για επιχειρήσεις δολιοφθοράς από ανθρώπους που τάσσονται κατά των εμβολίων.
- Δύσκολη η επόμενη μέρα της φωτιάς στη Θεσσαλονίκη: 5 εκατ. ευρώ για τις ζημιές και επιδόματα στους πληγέντες
- Σε μετωπική με την κυβέρνηση ο Σαμαράς: Τι δείχνουν οι κινήσεις του - Τι λένε οι «γαλάζιοι»
- Χαλκίδα: Πλωτά φράγματα κατά του λαγοκέφαλου στον Ευβοϊκό - Ρεπορτάζ του Guardian στην περιοχή
- Σεισμός στη Microsoft: 4.800 απολύσεις, «ψαλίδι» στο Xbox και πώληση τεσσάρων gaming studios