Τουρκία: «Τρομοκράτες» οι φοιτητές που διαδηλώνουν σύμφωνα με τον Ερντογάν
Μαρία ΖαχαράκηΩς «τρομοκράτες» χαρακτήρισε τους φοιτητές που διαδηλώνουν στο πανεπιστήμιο του Βοσπόρου με αφορμή το διορισμό νέου πρύτανη από την τουρκική προεδρία ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απορρίπτοντας οποιαδήποτε συνάντηση με εκπροσώπους του κινήματος.
«Γιατί να συναντηθώ με τους φοιτητές; Δεν τους αφορά αυτή η δουλειά. Ανάμεσα στους φοιτητές υπάρχουν τρομοκράτες. Είναι ο αρχηγός της τοπικής οργάνωσης του CHP (κόμμα αξιωματικής αντιπολίτευσης), ο οποίος είναι μέλος της οργάνωσης DHKP-C. Αυτοί δεν είναι φοιτητές. Ο πρύτανης εδώ διορίστηκε σύμφωνα με τους νόμους. Δεν διορίστηκε κατά παράβαση των νόμων. Κι ο κ. Μελίχ (ο νέος πρύτανης) έτσι διορίστηκε. Μου πρότειναν 9 ονόματα και επέλεξα για πρύτανη τον κ. Μελίχ με βάση την εξουσία που μου δίνει ο νόμος», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.
- Οι δημοσκοπήσεις που «μπλόκαραν» το Μαξίμου, η γελοία φήμη για τον Ξυλούρη που δεν είναι «Φραπές», η σύγκρουση Καρυστιανού-Ασλανίδη
- Διαγωνισμοί και... αποκλεισμοί: Κόντρα ΚΤΕΛ - κυβέρνησης για το συγκοινωνιακό έργο στην περιφέρεια
- Τα μέτρα - έκπληξη στο στεγαστικό, το μήνυμα στους αγρότες και οι αιχμηρές αναφορές: Τι είπε ο Μητσοτάκης στη Βουλή
- Στάση εργασίας στα λεωφορεία σήμερα - Οι ώρες και οι γραμμές που δεν επηρεάζονται