Κόσμος|11.01.2021 18:23

Kamala Harris: Οργή για τη φωτογραφία στο εξώφύλλο της Vogue

Newsroom

Η Kamala Harris (Καμάλα Χάρις) η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος στην ιστορία των ΗΠΑ, που βρίσκεται στο πλευρό του Τζο Μπάιντεν, θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα πρόσωπα της χρονιάς που πέρασε αλλά και αυτής που ήρθε. Για τον λόγο αυτό, φωτογραφήθηκε στο εξώφυλλο του περιοδικού Vogue στο τεύχος του Φεβρουαρίου και έστειλε μήνυμα ισότητας μέσα από συνέντευξη που παραχώρησε.

Οι φωτογραφίες που επιλέχθηκαν όμως για το εξώφυλλο προκάλεσαν τις αντιδράσεις πολλών χρηστών των social media, οι οποίοι έσπευσαν να τονίσουν πως η εικόνα της Kamala Harris (Καμάλα Χάρις) στη φωτογράφιση έχει υποστεί επεξεργασία «λεύκανσης». Παράλληλα, σχολίαζε αρνητικά την επιλογή των converse παπουτσιών που δεν αρμόζουν στην περίσταση. Πολλοί κατηγορούν απευθείας την διευθύντρια του περιοδικού, Άννα Γουίντορ για τις λάθος επιλογές.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, εκνευρισμός υπήρξε και στο επιτελείο της Καμάλα Χάρις, το οποίο δεν δίστασε να διαμαρτυρηθεί στη συντακτική ομάδα της Vogue για το εξώφυλλο, καθώς, όπως αναφέρουν πηγές από την ομάδα, η φωτογραφία που βγήκε στη δημοσιότητα δεν ήταν αυτή που είχε συμφωνηθεί. Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως ακόμα και η ώρα που διέρρευσε η εικόνα του εξωφύλλου ήταν διαφορετική από αυτή που είχαν συμφωνήσει οι δύο πλευρές.

​(Copyright: Tyler Mitchell, Vogue)

Σιγή ιχθύος από την Vogue

Μετά τον σάλο που ξέσπασε, η Vogue δημοσίευσε ένα ακόμα εξώφυλλο, που απεικονίζει την Αμερικανίδα αντιπρόεδρο με σταυρωμένα χέρια. Mέχρι αυτή την ώρα, η εταιρεία δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο για τις αντιδράσεις. Ενας εκπρόσωπος του περιοδικού σχολίασε μόνο πως «λάτρεψε τις εικόνες που τράβηξε ο φωτογράφος γιατί αναδεικνύει την προσιτή πλευρά της αντιπροέδρου».

(Copyright: Tyler Mitchell, Vogue)

Δεκάδες αντιδράσεις για τη φωτογράφιση

Τα αποδοκιμαστικά σχόλια για τη φωτογράφιση ήρθαν και από στελέχη και εργαζόμενους των μέσων ενημέρωσης. «Τι χάος. Η Αννα Γουίντουρ δεν πρέπει πραγματικά να έχει φίλους και συναδέλφους μαύρους. Θα τραβήξω δωρεάν φωτογραφίες της αντιπροέδρου Kamala Haris (Καμάλα Χάρις) χρησιμοποιώντας το κινητό μου και είμαι 100% σίγουρος ότι θα είναι καλύτερες από το εξώφυλλο της Vogue», έγραψε χαρακτηριστικά ο συντάκτης των New York Times, Γουατζχάτ Άλι.

Οι δύο φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα φέρουν την υπογραφή του Τάιλερ Μίτσελ, ο οποίος ήταν 23 ετών όταν έγινε διάσημος για τη φωτογράφιση της Μπιγιονσέ στη Vogue το 2018. Η New York Post επισημαίνει πως η επιμέλεια των ρούχων, του μακιγιάζ και των μαλλιών της Kamala Harris (Καμάλα Χάρις) ήταν ευθύνη της δικής της ομάδας. 

Kamala HarrisΤζο ΜπάιντενΚάμαλα ΧάριςVogueεξώφυλλο