Κόσμος|12.01.2021 21:24

ΗΠΑ: Σχέδιο πολιορκίας από 4.000 εξτρεμιστές ενόψει της ορκωμοσίας του Μπάιντεν

Newsroom

Σύμφωνα με το CNN xιλιάδες ένοπλοι εξτρεμιστές - υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζουν να κυκλώσουν το Καπιτώλιο των ΗΠΑ πριν από την ορκωμοσία του εκλεγμένου προέδρου Τζο Μπάιντεν. «Μιλούσαν για 4.000 ένοπλους "πατριώτες" που θα κυκλώσουν το Καπιτώλιο και θα αποτρέψουν την είσοδο οποιουδήποτε Δημοκρατικού» δήλωσε στο CNN o Δημοκρατικός Κόνορ Λάμπ, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

«Έχουν δώσει στη δημοσιότητα κανόνες εμπλοκής, που σημαίνει πότε πυροβολείς και πότε δεν το κάνεις. Άρα αυτή είναι μια οργανωμένη ομάδα που έχει ένα σχέδιο. Δεσμεύονται να κάνουν αυτό που κάνουν επειδή νομίζω στο μυαλό τους είναι "πατριώτες" και μιλούν για το 1776 (Αμερικανική Επανάσταση)», τόνισε, προσθέτοντας: «Δεν διαπραγματευόμαστε, δεν συζητούμε με αυτούς τους ανθρώπους. Πρέπει να διωχθούν. Πρέπει να σταματήσουν. Και, δυστυχώς, αυτό περιλαμβάνει τον πρόεδρο, γι' αυτό

Η προειδοποίηση του FBI για το Καπιτώλιο

Τα γραφεία του FBI στη Βιρτζίνια με εσωτερικό υπόμνημά τους, μία ημέρα προτού οι υποστηρικτές του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ εισβάλουν στο Καπιτώλιο, προειδοποιούσαν ότι «εξτρεμιστές» σχεδιάζαν να πάνε στην Ουάσινγκτον και μιλούσαν για «πόλεμο», γράφει η εφημερίδα Washington Post.

Σε μια διαδικτυακή συζήτηση, έγιναν συγκεκριμένες εκκλήσεις για βιαιοπραγίες όπως: «Να είστε έτοιμοι να πολεμήσετε. Το Κογκρέσο χρειάζεται ν’ ακούσει τζάμια να σπάνε, πόρτες να τις κλοτσάνε και να χυθεί το αίμα των σκλάβων-στρατιωτών τους του BLM και των Pantifa» αναφέρεται στο έγγραφο που έχει στη διάθεσή της η εφημερίδα.

Το ακρωνύμιο BLM αναφέρεται στο κίνημα Black Lives Matter, ενώ η λέξη Pantifa είναι ένας υποτιμητικός, υβριστικός όρος για τα μέλη του κινήματος Antifa.

«Γίνετε βίαιοι. Σταματήστε να το αποκαλείται πορεία ή συλλαλητήριο ή διαμαρτυρία. Πηγαίνετε εκεί έτοιμοι για πόλεμο. Θα πάρουμε τον πρόεδρό μας ή θα πεθάνουμε. Τίποτα άλλο δεν θα επιτύχει αυτόν τον στόχο», συνεχίζει το κείμενο.

Τζο ΜπάιντενΝτόναλντ ΤραμπεισβολήΗΠΑΚαπιτώλιοεισβολή στο Καπιτώλιο