Iσραήλ: Άρχισε ο εμβολιασμός των κρατουμένων στις φυλακές
NewsroomΟι σωφρονιστικές αρχές στο Ισραήλ ανακοίνωσαν σήμερα ότι ξεκίνησε η χορήγηση του εμβολίου κατά του κορονοϊού στους κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές, περιλαμβανομένων των 4.400 παλαιστίνιων κρατουμένων, έπειτα από επανειλημμένα αιτήματα της ισραηλινής δικαιοσύνης, παλαιστινίων αξιωματούχων και μη κυβερνητικών οργανώσεων.
Περισσότερα από δύο εκατομμύρια ισραηλινοί πολίτες, επί πληθυσμού εννέα εκατομμυρίων κατοίκων, έχουν λάβει ήδη την πρώτη δόση του εμβολίου. Ομως, οι πρόσφατες δηλώσεις του ισραηλινού υπουργού Δημόσιας Ασφάλειας Αμίρ Οχάνα που άφηναν να εννοηθεί ότι οι κρατούμενοι δεν θα εμβολιασθούν κατά της Covid-19 καταγγέλθηκαν ως «παράνομο» μέτρο από τον γενικό εισαγγελέα Αβιχάι Μάντελμπλιτ, σύμφωνα με τον ισραηλινό Τύπο.
Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι και μη κυβερνητικές οργανώσεις κάλεσαν επίσης τις ισραηλινές αρχές να εμβολιάσουν τους παλαιστίνιους κρατούμενους στις ισραηλινές φυλακές, τουλάχιστον 250 από τους οποίους διαγνώσθηκαν θετικοί τον κορονοϊό.
Σήμερα, οι σωφρονιστικές αρχές ανακοίνωσαν ότι 20 κρατούμενοι έλαβαν την πρώτη δόση του εμβολίου, χωρίς να διευκρινισθεί αν ήταν Ισραηλινοί ή Παλαιστίνιοι.
Νωρίτερα, οι σωφρονιστικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι μετά τον εμβολιασμό του προσωπικού θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των κρατουμένων στις φυλακές. «Αυτό αφορά όλους τους κρατούμενους αδιακρίτως», επιβεβαίωσε εκπρόσωπος των ισραηλινών αρχών.
- Παραιτήθηκε ο Μακάριος Λαζαρίδης - «Γνώμονας να διαφυλαχθεί το έργο της κυβέρνησης»
- «Φώναζε βοήθεια»: Σοκάρουν οι μαρτυρίες για τη φονική φωτιά στον Κολωνό - Πώς ξεκίνησε
- Θρίλερ με τη νεκρή στο κέντρο της Αθήνας: Τα κρίσιμα «τυφλά» λεπτά - Τα δύο σενάρια που εξετάζονται
- Φρίκη στη Βρετανία: Νηπιαγωγός «έπνιξε» βρέφος - Το τύλιξε σε υπνόσακο και το κάλυψε με κουβέρτα