Ρωσία: Εκκληση Πούτιν για διάλογο με Ευρωπαϊκή Ενωση
NewsroomΗ Ρωσία και η Ευρώπη πρέπει να επιστρέψουν σε μια πιο θετική ατζέντα και να αναπτύξουν τις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την on-line ομιλία του στην διάσκεψη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο διάλογος μεταξύ της Ρωσίας και της Ευρώπης απαιτεί εντιμότητα και απαλλαγή από τις φοβίες και τα προβλήματα του παρελθόντος.
«Η σημερινή κατάσταση δεν είναι προφανώς φυσιολογική, πρέπει να επιστρέψουμε σε μια θετική ημερήσια διάταξη, αυτό είναι προς το συμφέρον και της Ρωσίας και είμαι βέβαιος και των ευρωπαϊκών χωρών» , δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος. Παράλληλα επισήμανε ότι «είναι κατανοητό ότι η πανδημία έπαιξε επίσης τον δικό της αρνητικό ρόλο, μειώθηκαν οι εμπορικές συναλλαγές με την ΕΕ, αν και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ένας από τους βασικούς μας εμπορικούς και οικονομικούς εταίρους».
Η έκκληση αυτή του Πούτιν γίνεται τη στιγμή που οι σχέσεις η Ρωσία δέχεται πιέσεις από την Ευρώπη, σε σχέση με το πως αντιμετωπίζει τον επικριτή του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι.
- Ένταση και χημικά στην Πάτρα: Μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. στη γέφυρα του Ρίου – Έκοψαν την κυκλοφορία με κλούβες
- Κρεμλίνο: Οι θέσεις του Τραμπ για το Ουκρανικό συμπίπτουν με τις δικές μας
- Απίστευτο περιστατικό στην Αμαλιάδα: Μαθητής γυμνασίου εκβίαζε 12χρονο συμμαθητή του – Του απέσπασε πάνω από 8.000 ευρώ
- Συναγερμός σε Ελλάδα και Ευρώπη: Δότης σπέρματος με καρκινικό γονίδιο έγινε πατέρας τουλάχιστον 197 παιδιών