Κόσμος|29.01.2021 21:10

Εμβόλιο AstraZeneca: Εγκριση από Κομισιόν - Το μήνυμα της Φον ντερ Λάιεν

Newsroom

Η Ευρωπαϊκή Ενωση περιμένει από την AstraZeneca να παραδώσει τα 400 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου που έχουν συμφωνηθεί, τονίζει στο μήνυμά της η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ανακοινώνοντας παράλληλα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε την έγκρισή της για να χρησιμοποιηθεί το εμβόλιο της AstraZeneca στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

«Μόλις εγκρίναμε το εμβόλιο της AstraZeneca στην αγορά της Ευρωπαϊκής Ενωσης μετά τη θετική αξιολόγηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων. Περιμένω από την εταιρεία να παραδώσει τα 400 εκατομμύρια δόσεις όπως συμφωνήθηκε. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να εξασφαλίσουμε εμβόλια για τους Ευρωπαίους, τους γείτονες και τους συνεργάτες μας σε όλο τον κόσμο», έγραψε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

T

Νωρίτερα ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) με ανακοίνωσή του είχε γνωστοποιήσει ότι ανάβει το πράσινο φως για την χρήση του εμβολίου στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Υπενθυμίζεται ότι το μεσημέρι της Παρασκευής, 29 Ιανουαρίου, δόθηκε στη δημοσιότητα και το συμβόλαιο προμηθειών που υπέγραψε η AstraZeneca με την Ευρωπαϊκή Ενωση για το εμβόλιό της κατά του κορονοϊού, έπειτα από σχετικό αίτημα της Κομισιόν στις 27 Ιανουαρίου.

Το εμβόλιο της AstraZeneca θα πρέπει να χορηγείται μόνο σε ανθρώπους μεταξύ 18 και 64 ετών λόγω έλλειψης δεδομένων για το πόσο αποτελεσματικό είναι σε μεγαλύτερης ηλικίας ανθρώπους, ανέφερε την Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, σε προσχέδιο σύστασης η επιτροπή εμβολιασμού της Γερμανίας.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για το τρίτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού που εγκρίνεται από τις ευρωπαϊκές Αρχές, έπειτα από εκείνα των εταιρειών Pfizer/BionTech και Moderna.

AstraZenecaΟύρσουλα φον ντερ ΛάιενΚομισιόνεμβόλιο