Κόσμος|16.02.2021 19:00

Τουρκο-συριακά σύνορα: «Οι ΗΠΑ μεταφέρουν όπλα στους δολοφόνους!»

Μαρία Ζαχαράκη

Θορυβημένη η Τουρκία από τη φερόμενη διακομιδή Αμερικανών στρατιωτών στη Συρία  από το βόρειο Ιράκ, όπου την περασμένη Κυριακή η Τουρκία βίωσε μία από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές τραγωδίες της με το θάνατο 13 πολιτών της από Κούρδους αντάρτες του ΡΚΚ. 

Τα τουρκικά ΜΜΕ πνέουν τα μένεα σήμερα κατά των ΗΠΑ, με την εφημερίδα «Χουριέτ» να πρωτοστατεί στην αντι-αμερικανική εκστρατεία. «Οι ΗΠΑ μεταφέρουν όπλα στους δολοφόνους!», γράφει στο πρωτοσέλιδό της. Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ένα αμερικανικό στρατιωτικό κομβόι φέρεται να μεταφέρει όπλα στη βόρεια Συρία, σε περιοχές που κατέχει το PKK / PYD.

Παράλληλα, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας μετέδωσε ότι δύο αμερικανικά στρατιωτικά ελικόπτερα προσγειώθηκαν στη βάση του Αλ Σενταντί, όπου επιβιβάστηκαν περίπου 25 Αμερικανοί στρατιώτες και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς τα ιρακινά σύνορα.

Διαβάστε επίσης: Τηλεφωνική επικοινωνία Τσαβούσογλου - Μπλίνκεν σε βαρύ κλίμα

«Η Τουρκία, την ώρα που πενθεί τους πολίτες της δολοφονήθηκαν από το ΡΚΚ, τα αμερικανικά κομβόι συνεχίζουν να μεταφέρουν όπλα σε μια τρομοκρατική οργάνωση», αναφέρει χαρακτηριστικά η «Χουριέτ». Οι εικόνες της αμερικανικής αυτοκινητοπομπής φέρεται να τραβήχτηκαν στην πόλη Καμισλί της βορειοανατολικής Συρίας και προβάλλονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σημειώνεται ότι τα φορτηγά, τα οποία εισήλθαν στο βόρειο τμήμα της Συρίας από το Βόρειο Ιράκ, μετέφεραν όπλα, εξοπλισμό και υλικοτεχνικό υλικό στις πετρελαϊκές περιοχές Al-Omar στο Deir ez-Zor στα ανατολικά της χώρας. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, Τζον Κίρμπι, σε δήλωσή του την περασμένη εβδομάδα είπε ότι οι ΗΠΑ έχουν 900 στρατιώτες στη Συρία.

Την ίδια ώρα, μέρος του φιλο-κυβερνητικού τύπου συνεχίζει να βλέπει «εχθρικά» τις κινήσεις υπέρ της Ελλάδας, όπως το τηλεφώνημα του Μπλίνκεν στο Νίκο Δένδια καθώς και την ενοικίαση από το Ισραήλ drones προς την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης: Κιλιτσντάρογλου: Σκοτώθηκαν 13 πολίτες μας κι ο Ερντογάν πηγαίνει για πρωινό στα βουνά

ΤουρκίαΚούρδοιΗΠΑΣυρία