Κόσμος|16.02.2021 21:32

Koρονοϊός – Iταλία: Τα νοσοκομεία γέμισαν με ασθενείς που μολύνθηκαν από τις μεταλλάξεις

Newsroom

«Καμπανάκι» για την ανησυχητική κατάσταση στην Ιταλία με τις μεταλλάξεις του κορoνοϊού έκρουσε την Τρίτη ο Μάσιμο Γκάλι, αρχίατρος ενός εκ των μεγαλύτερων νοσοκομείων του ιταλικού Βορρά, του «Σάκο» του Μιλάνου.   «Οι θάλαμοί μας είναι γεμάτοι ασθενείς με μεταλλάξεις του κορoνοϊού. Σε ό,τι αφορά ολόκληρη την Ιταλία, είναι εύλογο να προβλέψουμε ότι σύντομα θα έχουμε σοβαρότερο πρόβλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Πρόκειται για σοβαρό θέμα, στο οποίο δεν επιτρέπονται φιοριτούρες», πρόσθεσε ο Ιταλός επιστήμονας.  

Διαβάστε επίσης: Johnson & Johnson: Αίτηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση για έγκριση του εμβολίου

«Τα ανησυχητικά μηνύματα είναι σαφή, φτάνει να κοιτάξουμε λίγο πέρα από την μύτη μας, σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Οι μεταλλάξεις υπάρχουν και είναι πιο μεταδοτικές. Ο ιός μεταδίδεται με τους δικούς του κανόνες, δεν μπορούμε να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να ξεκινήσουμε πολιτική ή συνδικαλιστική διαπραγμάτευση μαζί του», τόνισε ο γνωστός Ιταλός επιστήμονας. Η τοποθέτησή αυτή του Μάσιμο Γκάλι εντάσσεται στον γενικότερο προβληματισμό, σχετικά με το αν η χώρα θα πρέπει να οδηγηθεί σε γενικό lockdown-έστω και περιορισμένης διάρκειας- για να αποφευχθεί μεγάλη αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων εξαιτίας της υψηλής μεταδοτικότητας των μεταλλάξεων του κορoνοϊού.

Η πανδημία επιβραδύνεται αργά στην Ιταλία

Από την αρχή της πανδημίας, οι μολύνσεις στη χώρα είναι 2.739.591 και οι θάνατοι 94.171. Σε σχέση με τη Δευτέρα, στις ιταλικές ΜΕΘ βρίσκονται 15 ασθενείς με κορονοϊό λιγότεροι και 42 λιγότεροι στους νοσοκομειακούς θαλάμους. Σε ό,τι αφορά τις περιοχές της Ιταλίας με τα περισσότερα κρούσματα, στην πρώτη θέση βρίσκεται η περιφέρεια της Λομβαρδίας, με 1.696 κρούσματα. Ακολουθούν η Καμπανία, με πρωτεύουσα τη Νάπολι και 1.135 περιστατικά και η Εμίλια Ρομάνια, με κύρια πόλη την Μπολόνια, και 968 μολύνσεις.

Το τελευταίο 24ωρο, σε 10.386 υπολογίζονται τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ιταλία, η οποία κατέγραψε επίσης και 336 θανάτους που οφείλονται στην ασθένεια της Covid-19. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 274.000 διαγνωστικά τεστ, το 3,8% των οποίων προέκυψε θετικό το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία.

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός: Βρέθηκαν αυτοί που προκάλεσαν διαδίδοντας θεωρίες συνωμοσίας

μετάλλαξηΚορονοϊόςΜιλάνο