Ο Ερντογάν εξυμνεί ξανά τα έργα που κάνει για την Τουρκία
Μαρία ΖαχαράκηΗ Τουρκία «θα γίνει μία από τις 10 καλύτερες στον κόσμο το 2023» επανέλαβε το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, εγκαινιάζοντας μέσω τηλεδιάσκεψης μία σήραγγα στην Ανατολία το μεσημέρι του Σαββάτου, την ίδια ώρα που έκθεση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP), αποκαλύπτει ότι τουλάχιστον 65 πολίτες αυτοκτονούν κάθε εβδομάδα στην Τουρκία μετά την εισαγωγή του προεδρικού συστήματος από το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), σύμφωνα με την εφημερίδα της αντιπολίτευσης «Τζουμχουριέτ».
Συνδέοντας τα αυξανόμενα ποσοστά αυτοκτονιών με την επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών μετά την υιοθέτηση του προεδρικού συστήματος στην Τουρκία, η έκθεση του Ρεπουμπλικανικό Λαϊκού Κόμματος διαπίστωσε ότι τα ποσοστά αυτοκτονιών έχουν αυξηθεί κατά 48%.
Για οικονομικούς λόγους, οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν κατά 38% την περίοδο 2017-2019 κι έχουν καταγραφεί 9.916 αυτοκτονίες, σύμφωνα με τη «Τζουμχουριέτ».
Διαβάστε ακόμα: Ακάρ: Προσπάθεια στο κενό η κούρσα εξοπλισμών της Ελλάδας
- Γυναικοκτονία στην Καλαμάτα: Αμετανόητος ο δολοφόνος της Βασιλικής - Η προκλητική απολογία και η ομολογία για τον κοριό
- Ο ΣΥΡΙΖΑ χτυπά και επίσημα την πόρτα του Τσίπρα: Εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία η πρόταση του Φάμελλου
- Εξαφάνιση επιστημόνων στις ΗΠΑ: Τι αποκαλύπτει η κόρη της 53χρονης που βρέθηκε νεκρή σε δάσος
- Ο παράξενος ιπτάμενος θηρευτής που κυνηγούσε πουλιά - Στο φως απολίθωμα 120 εκατ. ετών