Κόσμος|01.03.2021 23:21

Κορονοϊός - Ουκρανία: Εμβόλια στα σκουπίδια, οι γιατροί δεν πήγαν στα ραντεβού

Newsroom

Στα σκουπίδια κατέληξαν αχρησιμοποίητα εμβόλια για τον κορονοϊό στην Ουκρανία, αφού γιατροί οι οποίοι επρόκειτο να εμβολιαστούν, δεν εμφανίστηκαν ποτέ στα ραντεβού τους. Η χώρα ξεκίνησε τον εμβολιασμό των 41.000.000 πολιτών της κατά του κορονοϊού, λαμβάνοντας μια πρώτη παρτίδα 500.000 δόσεων από την AstraZeneca την περασμένη εβδομάδα. Ωστόσο, καταγράφεται μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων που ακόμα και σήμερα εμφανίζεται ιδιαίτερα διστακτική απέναντι σε αυτά.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, η ουκρανική κυβέρνηση εμβολιάζει πρώτα κατά προτεραιότητα γιατρούς και νοσηλευτές της πρώτης γραμμής, ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία, το 47% περίπου των πολιτών δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο. «Είναι σημαντικό για εμάς να κατανοήσουμε πώς ρυθμίζονται όλες οι διαδικασίες, καθώς οι γιατροί αρνούνται να εμβολιαστούν» δήλωσε σε τηλεοπτική εμφάνισή του ο Oλεξάντρ Κορνιένκο, εκπρόσωπος του προέδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Διαβάστε επίσης: Κομισιόν: Στις 17 Μαρτίου προς έγκριση το σχέδιο για μετακινήσεις, πιστοποιητικό εμβολιασμού

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 3.141 εμβολιασμοί στις 28 Φεβρουαρίου, συμπεριλαμβανομένων μόλις 90 εμβολίων τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι η κυβέρνηση εργάζεται σκληρά για να διασφαλίσει ότι τα εμβόλια δεν θα πεταχτούν, προσθέτοντας ότι αυτό συνέβη και σε άλλες χώρες. Οι πολίτες που εκφράζουν τις αμφιβολίες τους για τα εμβόλια στην Ουκρανία, όπως συμβαίνει και με πολλές μετα-σοβιετικές δημοκρατίες, ανησυχούν για παρενέργειες από κακής ποιότητας φάρμακα.

Διαβάστε επίσης: Νικολά Σαρκοζί: Από το εκτυφλωτικό φως στο βαθύ σκοτάδι

ΟυκρανίαΚορονοϊόςεμβόλιοAstraZenecaεμβολιασμός