Κόσμος|20.03.2021 20:09

ΗΠΑ - Ρωσία: O Μπάιντεν πέφτει και ο Πούτιν πάει για ψάρεμα στη Σιβηρία

Newsroom

Συνεχίζεται η ένταση ανάμεσα στις σχέσεις ΗΠΑ και Ρωσίας έπειτα από την πρόσκληση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν προς τον Τζο Μπάιντεν για συνομιλίες οι οποίες θα προβληθούν μάλιστα «ζωντανά» μέσω Διαδικτύου.  Σύμφωνα με όσα μετέφερε ο Θανάσης Αυγερινός στο OPEN TV, τα ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης πανηγυρίζουν για «επικοινωνιακή νίκη» του προέδρου Πούτιν. «Θέλω να προτείνω στον πρόεδρο Μπάιντεν να συνεχίσουμε να συνομιλούμε, αλλά υπό τον όρο ότι θα το κάνουμε αυτό πράγματι σε ζωντανή μετάδοση, όπως λένε on-line. Αλλά χωρίς τις όποιες καθυστερήσεις, αλλά σε απευθείας ανοιχτή, ζωντανή συζήτηση» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος στο ρωσικό κανάλι «Ρωσία-1».

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ - Ρωσία: Ο Μπάιντεν δεν μετανιώνει που αποκάλεσε φονιά τον Πούτιν

Παράλληλα, ο Θανάσης Αυγερινός μετέδωσε πως ο Ρώσος πρόεδρος αναχωρεί για ψάρεμα  στα δάση της Σιβηρίας. Στη Μόσχα θεωρούν πως ο 78χρονος Τζο Μπάιντεν, που έχει κατά καιρούς δείξει εμφανή θέματα συγκέντρωσης και μνήμης, δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να ανταπεξέλθει σε έναν ζωντανό διάλογο με τον 10 χρόνια νεότερο Πούτιν, ο οποίος δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Σημειώνεται πως σε τεντωμένο σχοινί εξακολουθούν να βαδίζουν οι σχέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών με τη Ρωσία, αλλά και με την Κίνα, καθώς η Ουάσιγκτον καθιστά σαφές πως επιδιώκει να χαράξει νέα πολιτική απέναντί τους. Ο Τζο Μπάιντεν αποφεύγει να δεσμευτεί σε δημόσιο διάλογο, όπως του πρότεινε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, την ώρα που προκύπτουν ερωτήματα για την υγεία του, καθώς χθες σκόνταψε τρεις φορές στα σκαλιά του προεδρικού αεροσκάφους.

Διαβάστε επίσηςΗΠΑ σε Τουρκία: Παραιτηθείτε από τους S-400, διαφορετικά καμία συζήτηση

Τζο ΜπάιντενΗΠΑΡωσίαΒλαντίμιρ Πούτιν