Κόσμος|22.03.2021 15:11

Κορονοϊός: Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V κάνει στις 23 Μαρτίου ο Βλαντίμιρ Πούτιν

Newsroom

Την Τρίτη αναμένεται να εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος υπεραμύνθηκε των ρωσικών εμβολίων κατά του κορονοϊού και σχολίασε ότι η ζήτηση για το Sputnik V είναι υψηλή παρά τις προσπάθειες δυσφήμισής του. «Ο εμβολιασμός είναι εθελοντική επιλογή που γίνεται από κάθε άνθρωποι, είναι προσωπική απόφαση. Τυχαίνει να προγραμματίζω να εμβολιαστώ αύριο» ανέφερε μιλώντας σε συνάντηση για την αύξηση των δυνατοτήτων παραγωγής στη Ρωσία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα ρωσικά εμβόλια κατά του κορονοϊού είναι απολύτως ασφαλή και κανένα εμβόλιο άλλης χώρας δεν εγγυάται αντίστοιχο επίπεδο προστασίας. Ήδη, 55 χώρες έχουν εγκρίνει τη χρήση ρωσικών εμβολίων ενώ η Ρωσία έχει μέχρι στιγμής παράξει πάνω από 20 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Απαντώντας στα πρόσφατα σχόλια του Ευρωπαίου Επιτρόπου Εσωτερικών Αγορών, Τιερί Μπρετόν, ότι «δεν έχουμε απολύτως καμία ανάγκη για το Sputnik V», ο Πούτιν ήταν ξεκάθαρος, δηλώνοντας ότι «δεν αναγκάζουμε κανέναν, αλλά δημιουργούνται ερωτηματικά ποιου τα συμφέροντα εξυπηρετούν».

Βλαντίμιρ ΠούτινΚορονοϊόςεμβόλιοSputnik V