Τουρκία: Επικοινωνία Καλίν - Σάλιβαν για S400 και F35
Μαρία ΖαχαράκηΤηλεφωνική επικοινωνία είχαν την Τρίτη ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν και ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τζέικ Σάλιβαν, στο πλαίσιο της καλλιέργειας ενός διαλόγου για την επίλυση των διμερών θεμάτων, όπως των S-400 και F-35.
Καλίν και Σάλιβαν προσπάθησαν, την ώρα που ο Άντονι Μπλίνκεν βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ και ενδέχεται να έχει συνάντηση με τον Τούρκο ΥΠΕΞ, να βρουν κάποια σημεία σύγκλισης σε διάφορα θέματα όπου υπάρχουν διαφωνίες.
Διαβάστε επίσης: Τουρκία: Η λίρα στο… απόσπασμα - Συνεχίζονται οι αναταράξεις στην οικονομία
Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, υπογραμμίστηκε η ανάγκη προώθησης ενός διαλόγου που να εστιάζει στα κοινά στρατηγικά συμφέροντα, στο πλαίσιο του αμοιβαίου σεβασμού και της συμμαχίας Τουρκίας-ΗΠΑ.
Εκφράστηκε επίσης η ικανοποίηση για τη διασφάλιση της σταθερότητας στη Λιβύη, έπειτα από την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η κυβέρνηση Εθνικής Συμφιλίωσης, ενώ στην τηλεφωνική επικοινωνία υπογραμμίστηκε ακόμη ότι θα συνεχιστεί ο αγώνας με αποφασιστικότητα για την πρόληψη κάθε είδους βίας κατά των γυναικών σε παγκόσμια κλίμακα.
Διαβάστε επίσης: Tουρκία: Ανασχηματισμός εντός των επόμενων ημερών με εντολή Ερντογάν
- Οι 5 νεκρές εργάτριες στον ακήρυχτο πόλεμο της εργασίας, το θέμα Κεφαλογιάννη-Φλωρίδη που δεν κλείνει, το δημοψήφισμα Καρυστιανού για ελληνοτουρκικά
- Τα σενάρια πίσω από την πολύνεκρη έκρηξη στο εργοστάσιο «Βιολάντα» - Γιατί ψάχνουν τις σωληνώσεις παροχής αερίου
- Το σχέδιο της κυβέρνησης για την ψήφο των αποδήμων- Πόσες ψήφοι χρειάζονται στη Βουλή
- Η Μινεσότα δείχνει ότι ο Τραμπ θέλει να τελειώνει με τη δημοκρατία - Και έπεται συνέχεια