Κόσμος|29.03.2021 18:34

Μεγάλη Βρετανία: Στα πάρκα και τις παραλίες οι κάτοικοι με αφορμή τον μίνι καύσωνα

Newsroom

Τον ήλιο και την υψηλή θερμοκρασία εκμεταλλεύτηκαν χιλιάδες κάτοικοι της Μεγάλης Βρετανίας, οι οποίοι τηρώντας τις αποστάσεις βγήκαν σε πάρκα και παραλίες για να απολαύσουν τον καθαρό ουρανό. Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσονκάλεσε τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα και να κρατήσουν αποστάσεις για την προστασία τους από τον κορονοϊό.

Από τη Δευτέρα, 29 Μαρτίου, οι πολίτες της Μεγάλης Βρετανίας μπορούν να συναντηθούν σε εξωτερικούς χώρους -υπό την προϋπόθεση να είναι μαζί έως 6 άτομα ή 2 οικογένειες. Παράλληλα, θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο με εφαρμογή των περιορισμών κοινωνικής αποστασιοποίησης αθλητικά γήπεδα. Η θερμοκρασία τη Δευτέρα, 29 Μαρτίου, στις περισσότερες περιοχές της χώρας άγγιξε τους 20 βαθμούς Κελσίου ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί και την Τρίτη.

Διαβάστε επίσης: Λονδίνο: Κανένας θάνατος από κορονοϊό για δεύτερη φορά μέσα στη χρονιά

«Παρά τη σημερινή χαλάρωση των μέτρων, όλοι πρέπει να συνεχίσουν την εφαρμογή των μέτρων προστασίας, να θυμούνται, τα χέρια, το πρόσωπο και τις αποστάσεις και να προχωρούν στον εμβολιασμό τους, όταν καλούνται», ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Μπόρις Τζόνσον.

(Copyright: AP Images)

Επειτα από το άνοιγμα των εξωτερικών χώρων στη χώρα, όπου επιτρέπεται η αθλητική δραστηριότητα στις 12 Απριλίου είναι προγραμματισμένο το επόμενο βήμα να είναι το άνοιγμα του λιανεμπορίου, των κομμωτηρίων, των γυμναστηρίων, των ζωολογικών κήπων αλλά και των εξωτερικών χωρών των καταστημάτων εστίασης. Στους γάμους θα επιτρέπονται 15 καλεσμένοι ενώ πρόκειται να επιτραπούν οι διακοπές στο εσωτερικό της χώρας σε αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα.

(Copyright: AP Images)

Λονδίνο: Κανένας θάνατος από κορονοϊό για δεύτερη φορά μέσα στη χρονιά

Σημειώνεται ότι μηδενικός για δεύτερη φορά μέσα στο 2021 ήταν ο αριθμός των θανάτων από κορονοϊό στο Λονδίνο στη Μεγάλη Βρετανία την Κυριακή. Σύμφωνα με το BBC, το οποίο επικαλείται στοιχεία της Public Health England (PHE), την Κυριακή, 28 Μαρτίου στο Λονδίνο δεν καταγράφηκε κανένας θάνατος ασθενή, ο οποίος να έχει προσφάτως διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό.

«Αυτό είναι ένα φανταστικό ορόσημο, αλλά απέχουμε πολύ από την επιστροφή στην κανονικότητα», είπε ένας γιατρός σχολιάζοντας την είδηση στο BBC. Aναφέρεται ότι στη βρετανική πρωτεύουσα έχει καταγραφεί το 12% των θανάτων από covid-19 σε όλη την χώρα, ενώ στο αποκορύφωμά της πανδημίας, τον περασμένο Απρίλιο καταγράφονταν στην πόλη ημερησίως 230 θάνατοι από επιπλοκές του ιού.

Συνολικά, στη Μεγάλη Βρετανία από την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 126.000 θάνατοι, ενώ την Κυριακή, κατεγράφησαν 19 θάνατοι και 3.862 νέα κρούσματα σε όλη τη χώρα.

(Copyright: AP Images)

Διαβάστε επίσης: Πόρισμα ΠΟΥ για κορονοϊό: Από ζώο σε άνθρωπο και όχι από εργαστήριο η μετάδοση

ΚορονοϊόςΜπόρις ΤζόνσονΛονδίνοΜεγάλη Βρετανία