Κόσμος|29.03.2021 22:26

Ρωσία: Παίζει καθυστερήσεις το Κρεμλίνο για την πρόσκληση του Μπάιντεν

Newsroom

Ενα δείγμα «παράτασης της ενόχλησης» φαίνεται πως κρατάει το Κρεμλίνο έναντι των ΗΠΑ μέσα στο ψυχρό κλίμα που έχει διαμορφωθεί ανάμεσα στις δύο χώρες, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του OPEN TV στη Μόσχα Θανάσης Αυγερινός. Σύμφωνα με τον Θανάση Αυγερινό, «το μόνο, μέχρι στιγμής, σημάδι συνεννόησης μεταξύ των υπερδυνάμεων είναι η πρόσκληση που απηύθυνε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προς τον Βλαντίμιρ Πούτιν για τη συμμετοχή του Ρώσου προέδρου στη συνδιάσκεψη για το κλίμα στις 20 Απριλίου».

Ο Θανάσης Αυγερινός σημείωσε πως «την ίδια στιγμή που ο εκπρόσωπος Τύπου του Πούτιν χαρακτήρισε το θέμα πολύ σοβαρό τονίζοντας τον ιδιαίτερο ρόλο της Ρωσίας στο να παρθούν οι αποφάσεις που αφορούν στις περικοπές των εκπομπών καυσαερίου, σημείωσε πως θα χρειαστεί ακόμα χρόνος για να εξεταστεί η αμερικανική πρόταση, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία. Αυτό σημαίνει πως ο Πούτιν δέχεται αντικρουόμενες εισηγήσεις για το θέμα, δηλαδή άλλοθι του προτείνουν να δεχτεί την πρόταση Μπάιντεν και άλλοι να συνεχίσει αυτή την κόντρα», υπογραμμίζει ο ανταποκριτής του OPEN TV.

Διαβάστε επίσης: Johnson & Johnson: 19 Απριλίου ξεκινούν οι παραδόσεις του εμβολίου

«Εκκρεμεί και μία συνάντηση του Ρώσου προέδρου με τον πρέσβη του στην Ουάσινγκτον, Αντόνοφ, ο οποίος έχει ανακληθεί έπειτα από την επιθετική δήλωση του Τζο Μπάιντεν, που είχε χαρακτηρίσει “killer” τον Βλαντίμιρ Πούτιν. Μένει να δούμε εάν και πότε θα επιστρέψει ο Ρώσος πρέσβης στην αμερικανική πρωτεύουσα. Ο ίδιος σημείωσε πως είναι έτοιμος να το κάνει στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα», ανέφερε ο Θανάσης Αυγερινός.

Όσον αφορά στις πρόσφατες απειλές του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν ο οποίος σημείωσε στο CNN πως η Ουάσιγκτον θα δώσει αποφασιστική απάντηση στη Ρωσία, απειλώντας και πάλι με κυρώσεις όσους εμπλέκονται στον Νordstream 2, ανάμεσά τους και τους Γερμανούς, ο Θανάσης Αυγερινός σημείωσε πως «δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια επίσημη απάντηση. Ανεπισήμως διπλωματικές πηγές είπαν ότι “δεν απαντάμε στα πάντα και πως έχουμε βαρεθεί”».

Για τον Θανάση Αυγερινό «ξεχωρίζουν, ωστόσο, κάποια σχόλια Γερουσιαστών με κύρος που εκτιμούν πως με τις πράξεις της η Ουάσιγκτον ωθεί αναπόφευκτα Μόσχα και Πεκίνο στην επιτάχυνση και εμβάθυνση της συνεργασίας τους. Ηδη οι δύο χώρες έχουν συμφωνήσει στη δημιουργία ενός κοινού διαστημικού σταθμού.

Διαβάστε επίσης: Μεγάλη Βρετανία: Στα πάρκα και τις παραλίες οι κάτοικοι με αφορμή τον μίνι καύσωνα

Βλαντίμιρ ΠούτινΗΠΑΡωσίαΤζο Μπάιντεν