Κόσμος|31.03.2021 15:59

Ουκρανία: Κλιμακώνεται η βία στα ανατολικά - Εκτακτη σύσκεψη Πούτιν, Μακρόν και Μέρκελ

Newsroom

Στην ανατολική Ουκρανία είναι στραμμένα τα διεθνή βλέμματα εξαιτίας της ανησυχίας που καταγράφεται για την κλιμάκωση της ένοπλης αντιπαράθεσης στην περιοχή. Ηδη, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Θανάση Αυγερινού και του OPEN TV, το Κρεμλίνο καταγγέλλει τα όσα συμβαίνουν, ενώ Ρώσοι πολιτικοί μιλούν ανοιχτά για εκδίωξη Ρώσων και Ρωσόφωνων σε μια περιοχή που ήταν για αιώνες Ρωσία και έγινε Ουκρανία μόνο εντός της Σοβιετικής Ενωσης για μερικές δεκαετίες. 

Κίεβο και Μόσχα αλληλοκατηγορούνται για συγκέντρωση στρατιωτικών δυνάμεων και σχεδόν καθημερινά καταγράφονται θύματα μεταξύ των Ρωσόφωνων. Τελευταίος νεκρός ήταν ένας 71χρονος άμαχος που δολοφονήθηκε από Ουκρανό ελεύθερο σκοπευτή.

Διαβάστε επίσης: Ρωσία: Εμείς είμαστε το «αφεντικό» στη Συρία - Βολές στην Τουρκία

Σύσκεψη για το θέμα πραγματοποίησαν η Άνγκελα Μέρκελ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Εμανουέλ Μακρόν, ενώ στην αντιπαράθεση μπαίνει αυτή την φορά και η αμερικανική διπλωματία όπως και η Τουρκία. Η Ουάσιγκτον υπόσχεται στήριξη στην Ουκρανία και το ΝΑΤΟ παρέχει όπλα -και ειδικότερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Ετσι, στο Κίεβο αισθάνονται πως έχουν την ευκαιρία για μια αιματηρή ρεβάνς ώστε να πάρουν πίσω όσα είχαν χάσει το 2014.

Διαβάστε επίσης: Κατασκοπεία στην Ιταλία: Στρατιωτικός έδωσε απόρρητα έγγραφα του ΝΑΤΟ σε Ρώσο

Βλαντίμιρ ΠούτινΟυκρανίαΡωσίαβίαΤουρκία