Κόσμος|06.04.2021 18:14

Επίθεση χάκερ κατά θεσμών της Ευρωπαϊκής Ενωσης - Κυβερνοεπίθεση και σε Κομισιόν

Newsroom

Θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μεταξύ αυτών και η Κομισιόν, δέχτηκαν κυβερνοεπίθεση την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Επιτροπής, ορισμένοι φορείς της ΕΕ «αντιμετώπισαν ένα συμβάν ασφάλειας στην υποδομή ΙΤ τους».

Όπως είπε ο ίδιος εκπρόσωπος η εγκληματολογική ανάλυση του περιστατικού βρίσκεται ακόμη σε αρχική φάση και είναι πολύ νωρίς για την παροχή οριστικών πληροφοριών για τη φύση της επίθεσης. «Συνεργαζόμαστε στενά με την CERT-EU, την ομάδα αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης για όλα τα θεσμικά όργανα, οργανισμούς και οργανισμούς της ΕΕ και αρμόδιο για το συμβάν», δήλωσε.

Διαβάστε επίσης: Παλεύοντας με τα κύματα: Βίντεο με ακυβέρνητο πλοίο στις θάλασσες στη Νορβηγία

Σύμφωνα με τον ίδιο, «μέχρι στιγμής, δεν εντοπίστηκε σημαντική παραβίαση πληροφοριών», ωστόσο η επίθεση ήταν αρκετά σοβαρή, ώστε να ειδοποιηθούν ανώτεροι αξιωματούχοι της Επιτροπής, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg.

To Bloomberg επικαλείται πληροφορίες από πηγή που έχει γνώση του θέματος και σύμφωνα με αυτό το περιστατικό ήταν μεγαλύτερο από τις συνήθεις επιθέσεις που έπλητταν τακτικά την Ευρωπαϊκή Ενωση. 

Διαβάστε επίσης: Τσαβούσογλου: Δεν υπάρχει πίεση προς την Τουρκία για τη Διώρυγα της Κωνσταντινούπολης

χάκερΕυρωπαϊκή Ένωσηχάκερ εισβολήΚομισιόν