Κόσμος|14.04.2021 20:46

Γκράχαμ Φίλιπς στο ΟΡΕΝ: Σκοτώνονται άμαχοι από ουκρανικά πυρά

Newsroom

Για δραματική κλιμάκωση της έντασης, στα σύνορα Ουκρανίας - Ρωσίας, που θα μπορούσε να προκαλέσει πολεμική σύγκρουση, κάνει λόγο ο βρετανός δημοσιογράφος και κινηματογραφιστής Γκράχαμ Φίλιπς, μιλώντας στο ΟΡΕΝ TV. Ο Γκράχαμ Φίλιπς έζησε 7 χρόνια στην εμπόλεμη ζώνη του Ντονμπάς μαζί με τους Ρωσόφωνους αυτονομιστές.

Ο ίδιος φοβάται πως με αντίπαλες τις δύο υπερδυνάμεις, Ρωσία και ΝΑΤΟ, θα υπάρξει δραματική αύξηση θανάτων αμάχων ενώ θεωρεί τουλάχιστον αφελή τον Ουκρανό πρωθυπουργό, εμπιστεύεται τους δυτικούς στην πορεία σύγκρουσης με τους Ρώσους.

«Θα πεθάνει κόσμος. Ο Ζελένσκι είναι αφελής. Αν πιστεύει ότι έχει τις πλάτες του ΝΑΤΟ» είπε χαρακτηριστικά, ενώ απαντώντας στην ερώτηση ποιο είναι κατά την άποψή του το χειρότερο σενάριο που μπορεί να προκύψει από την ένταση στην περιοχή απάντησε: «Θα μπορούσε να γίνει μεγάλη σύγκρουση, όμως η διαφορά είναι ότι από την πλευρά του Ντονμπάς έχουν σίγουρα τη στήριξη της Ρωσίας και είναι σίγουρα αξιόπιστη, ενώ σε ό,τι αφορά το Ζελένσκι το ερώτημα είναι αν έχει πραγματικά τη στήριξη του ΝΑΤΟ. Και το τελευταίο που θέλουν οι χώρες βγαίνοντας από την πανδημία είναι να στείλουν στρατιώτες σε ένα πεδίο σύγκρουσης». 

Διαβάστε επίσης: Τελεσίγραφο Κρεμλίνου στην Ουκρανία

ΝΑΤΟΡωσίαάμαχοιΟυκρανία