Η Μάλτα πληρώνει τους τουρίστες για να κάνουν διακοπές στο νησί
NewsroomΣε μια προσπάθεια να… τονώσει τη βιομηχανία τουρισμού έπειτα από τουλάχιστον ένα χρόνο πανδημίας του κορονοϊού, η Μάλτα έχει θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο… πληρωμής των τουριστών (!) που θα επισκεφθούν τη χώρα αυτό το καλοκαίρι.
Η μικρότερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που αριθμεί κάτι παραπάνω από 500.000 κατοίκους, ελπίζει με αυτό τον τρόπο να ανταγωνιστεί τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες που αποτελούν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.
Η Μάλτα σχεδιάζει να πληρώνει με έως και 100 ευρώ τους τουρίστες όταν θα κάνουν κράτηση ξενοδοχείου για τουλάχιστον τρεις νύχτες, αρχής γενομένης από τον προσεχή Ιούνιο. Με βάση τον σχεδιασμό της αρμόδιας Αρχής για τον τουρισμό, το ποσό θα εξαρτάται για τον κάθε ταξιδιώτη από τα «αστέρια» του ξενοδοχείου στο οποίο θα γίνεται η κράτηση. Ανακοινώνοντας το σχέδιο, ο υπουργός Τουρισμού της χώρας, Κλέιτον Μπαρτόλο, δήλωσε: «Το σχέδιο έχει στόχο να βάλει τα ξενοδοχεία της Μάλτας σε ανταγωνιστική θέση καθώς ο διεθνής τουρισμός ξεκινά και πάλι».
- Αγγελική Νικολούλη στο ethnos.gr: «Αν άφηνα τον φόβο να με σταματήσει, τότε θα είχε νικήσει το σκοτάδι»
- Στις φλόγες η Μέση Ανατολή: Οι ΗΠΑ στέλνουν τρίτο αεροπλανοφόρο - «Δεν παραδινόμαστε» το μήνυμα του Ιράν - Χάος στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι
- Ράλι ανόδου στις τιμές πετρελαίου: Σε τροχιά ιστορικού υψηλού λόγω του πολέμου στο Ιράν - Τι εκτιμούν οι αναλυτές
- Aσημένιος o Λευτέρης Πετρούνιας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ενόργανης