Κόσμος|22.04.2021 09:44

Τουρκία: Τη Δευτέρα συνάντηση Ερντογάν - Τατάρ στην Αγκυρα πριν την πενταμερή

Μαρία Ζαχαράκη

Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Άγκυρα τη Δευτέρα 26 Απριλίου πριν από την άτυπη διάσκεψη στη Γενεύη για το Κυπριακό.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, οι δύο ηγέτες θα αξιολογήσουν τη νέα πολιτική της Τουρκίας και της τουρκοκυπριακής πλευράς στη βάση της των δύο κρατών και της κυριαρχικής ισότητας, όπως είπε ο Τατάρ.

Διαβάστε επίσης: Τουρκία: Επίσημα εκτός από το πρόγραμμα των F-35

Οι πενταμερής διάσκεψη στην Γενεύη θα πραγματοποιηθεί από τις 27 έως τις 29 Απριλίου με τη συμμετοχή των εγγυητριών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου υπό την ηγεσία του ΟΗΕ.

Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας επιβεβαίωσε τη μορφή των συνομιλιών.

«Η συνάντηση στη Γενεύη θα είναι άτυπη. Δεν θα διεξαχθούν νέες διαπραγματεύσεις εκεί», δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τατάρ μετά τη συνάντησή τους στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Οι συνομιλίες της Γενεύης έχουν σκοπό την αναζήτηση ενός κοινού εδάφους για διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο Τσαβούσογλου, προσθέτοντας ότι «σίγουρα δεν θα συνεχίσουμε από εκεί που σταματήσαμε στις συνομιλίες στο Κραν Μοντανά. Δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα».

Διαβάστε επίσης: Τουρκία: Έκανε μίνι ανασχηματισμό ο Ερντογάν - Έμεινε εκτός ο γαμπρός του

ΚυπριακόΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΕρσίν ΤατάρΤουρκία