Κόσμος|23.04.2021 12:45

Ινδία: Φωτιά σε νοσοκομείο σκοτώνει 13 - Τρομάζουν οι μεταλλάξεις κορονοϊού

Newsroom

Τραγική καταγράφεται πλέον η κατάσταση στην Ινδία, τη χώρα των 1,4 δισεκατομμυρίων κατοίκων. Τα κρούσματα καταγράφουν παγκόσμιο ρεκόρ καθημερινά, οι νεκροί πολλαπλασιάζονται, οι μεταλλάξεις του κορονοϊού διαδέχονται η μια την άλλη και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, και μια σειρά δυστυχημάτων οδηγούν στο θάνατο ασθενείς!

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός - Βέλγιο: Εντοπίστηκε η ινδική μετάλλαξη σε φοιτητές που ταξίδεψαν μέσω Παρισιού

Μεγάλα νοσοκομεία στην Ινδία έχουν ανακοινώσει από μέρες ότι δεν διαθέτουν πλέον τον παραμικρό χώρο για νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό, αφού το ιατρικό οξυγόνο έχει σχεδόν εξαντλήθεί και κενά κρεβάτια δεν υπάρχουν! Η Ινδία κατέγραψε 314.835 νέα κρούσματα κορονοϊού την Πέμπτη, φθάνοντας σε σύνολο τα 16.263.659 κρούσματα στη χώρα από την έναρξη της πανδημίας και 186.928 νεκρούς, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν 2.0743 νεκροί, επίσης αριθμός ρεκόρ. 

Και εκτός από τη μαζική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, το σύστημα υγείας της Ινδίας πλήττεται και από μια σειρά δυστυχημάτων: Πριν από δύο ημέρες 22 ασθενείς COVID-19 πέθαναν σε νοσοκομείο, λόγω διαρροής οξυγόνου. Τον περασμένο μήνα, πυρκαγιά επίσης σε κλινική της Βομβάης σκότωσε 11 άτομα. Και σήμερα το πρωί νέα πυρκαγιά, που ξέσπασε σε νοσοκομείο στη δυτική Ινδία σκότωσε ακόμη 13 ασθενείς. Η πυρκαγιά άρχισε στη μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου στην περιοχή Virar στα περίχωρα της Βομβάης. Από τους 17 ασθενείς στη Μονάδα οι 13 κατέληξαν, δήλωσε ο αξιωματούχος της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Η αιτία της πυρκαγιάς εξακολουθεί να διερευνάται.

Τρομάζουν οι μεταλλάξεις κορονοϊού

Να σημειώσουμε ότι οι επιδημιολόγοι στην Ινδία χώρα καταγράφουν νέες μεταλλάξεις που οδηγούν στην εκθετική αύξηση των κρουσμάτων, συμπεριλαμβανομένης της παραλλαγής της διπλής μετάλλαξης «B1617», που δεν εμφανίζεται πάντα στα τεστ, ακόμη και σε ασθενείς με πλήρη συμπτώματα και των οποίων οι αξονικές τομογραφίες δείχνουν όλα τα σημάδια βλάβης από κορονοϊό. Υπάρχει δε ακόμη μια πιο τρομακτική διαπίστωση που αφορά «τριπλή» μετάλλαξη. Και οι ειδικοί διερωτώνται: «Θα είναι αποτελεσματικά τα εμβόλια έναντι τέτοιων μεταλλάξεων;».

Διαβάστε επίσης: Ινδία: Ο κορονοϊός φέρνει «γενοκτονία» - Μετά τα κρεματόρια, ήρθε παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων

Covid-19μετάλλαξηΙνδίαπυρκαγιάΚορονοϊός