Κόσμος|26.04.2021 16:42

AstraZeneca: Αντεπίθεση μετά τη μήνυση της Κομισιόν για τα εμβόλια

Newsroom

Απάντηση έδωσε η AstraZeneca στην μήνυση που κατέθεσε η Κομισόν για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων κατά του κορονοϊού. Η φαρμακοβιομηχανία δήλωσε πως οι νομικές ενέργειες που ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Ένωση εναντίον της, σχετικά με τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις του εμβολίου της κατά της COVID-19 είναι χωρίς βάση και δεσμεύθηκε να υπερασπισθεί σθεναρά τον εαυτό της στο δικαστήριο.

«Η AstraZeneca έχει τηρήσει πλήρως τη Συμφωνία Προαγοράς με την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα υπερασπισθεί σθεναρά τον εαυτό της στο δικαστήριο. Πιστεύουμε πως οποιαδήποτε δικαστική αγωγή είναι χωρίς ουσία και καλωσορίζουμε αυτήν την ευκαιρία να επιλυθεί αυτή η διαμάχη το ταχύτερο δυνατό» ανέφερε στην ανακοίνωση της η AstraZeneca.

Σύμφωνα πάντως με την ΕΕ η AstraZeneca δεν παρέδωσε το πρώτο τρίμηνο του έτους παρά 30 εκατομμύρια δόσεις στην ΕΕ, από τις 120 εκατ. που είχε δεσμευθεί βάσει συμβολαίου να παραδώσει, ενώ στο δεύτερο τρίμηνο σκοπεύει να παραδώσει 70 εκατ. δόσεις από τις 180 εκατ. που προβλεπόταν αρχικά.

Την περασμένη εβδομάδα έγινε επίσης γνωστό ότι η Eυρωπαϊκή Επιτροπή δεν θα ενεργοποιήσει την επιλογή αγοράς των 100 εκατομμυρίων επιπλέον δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca, κάτι που είχε συμπεριληφθεί στη σύμβαση μεταξύ των δύο πλευρών.

Διαβάστε επίσης: AstraZeneca: Μήνυση κατά της εταιρείας από την Κομισιόν για καθυστερήσεις στα εμβόλια

Ευρωπαϊκή ΈνωσηΚορονοϊόςAstraZenecaεμβόλιο