Κόσμος
|
07.05.2021 15:06
Λονδίνο: Φωτιά σε πολυώροφο κτίριο - Μεγάλη κινητοποίηση Πυροσβεστικής
NewsroomΣυναγερμός έχει σημάνει στο Λονδίνο το πρωί της Παρασκευής 7 Μαΐου (9:00 τοπική ώρα) καθώς μεγάλη φωτιά ξέσπασε σε πολυώροφο κτίριο στο ανατολικό τμήμα της πόλης. Συγκεκριμένα 125 πυροσβέστες και 15 οχήματα κλήθηκαν να σβήσουν την πυρκαγιά. Στις φλόγες έχουν τυλιχτεί ο 8ος, ο 9ος και ο 10 ος όροφος του κτιρίου, ενώ πυκνά σύννεφα καπνού τύλιξαν την περιοχή.
Πρόκειται για κτίριο 19 ορόφων στο New Providence Wharf που πιθανότατα καλύπτεται με την ίδια επένδυση που είχε χρησιμοποιηθεί και στον Πύργο Γκρένφελ, ο οποίος τυλίχθηκε στις φλόγες το 2017.
Βρετανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως ο συναγερμός πυρασφάλειας του κτιρίου άργησε μισή ώρα, ενώ ένας κάτοικος αντιλήφθηκε την φωτιά, όταν ξύπνησε από την οσμή καπνού.
Διαβάστε ακόμη
- Αξέχαστα Χριστούγεννα: Ανεξίτηλα ιστορικά γεγονότα - Βασιλικές στέψεις, εκτέλεση δικτάτορα, τσουνάμι, τέλος Ψυχρού Πολέμου
- Τα «παγωμένα» ρωσικά κεφάλαια, τα χρήματα του Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία και η απογοήτευση Τραμπ
- Μακελειό στις ΗΠΑ: Ένοπλος άνοιξε πυρ στο πανεπιστήμιο Brown - Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες
- Επίσκεψη Μητσοτάκη σε μπλόκο της Τροχαίας στη Σταδίου: Έκανε αλκοτέστ δίπλα στον Χρυσοχοΐδη