Κόσμος|11.05.2021 13:21

Ιμάμογλου: «Δεν μπορούν να χωνέψουν τις εκλογές στην Κωνσταντινούπολη»

Μαρία Ζαχαράκη

«Για μένα έχουν πάρει μια πολύ ξεκάθαρη απάντηση. Δεν μπορούν να χωνέψουν τις εκλογές της Κωνσταντινούπολης. Έχουν κολλήσει σε αυτό. Κι επίσης βλέπουν ότι τα πράγματα λειτουργούν τέλεια. Αναρωτιέμαι τι μπορούμε να κάνουμε…», δήλωσε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, σε τηλεοπτική του συνέντευξη στο κανάλι FOX, σχετικά με την έρευνα που ζήτησε η εισαγγελία για τον τρόπο που περπάτησε στο μαυσωλείο του Μωάμεθ του Πορθητή.

«Δεν υπάρχει ντροπή σε αυτό. Είναι μια ανθρώπινη στάση», πρόσθεσε ενώ δήλωσε πρόθυμος να απαντήσει σε περίπτωση που ξεκινούσε δίωξη εις βάρος του για κάτι τέτοιο. «Θα ήθελα να διερευνηθεί», είπε.

Αναφορικά με την άλλη κατηγορία που αντιμετωπίζει ο Εκρέμ Ιμάμογλου σχετικά με την επίμαχη επίσκεψή του σε δήμαρχο που ανήκει στο φιλοκουρδικό κόμμα HDP, απάντησε ότι «πήγα εκεί με τη δική μου ταυτότητα και προσωπικότητα. Δεν μετράει για μένα εάν είναι μέλος του HDP ή μέλος άλλου κόμματος. Όπου κι αν πάω, ανεξάρτητα από το κόμμα από το οποίο προέρχομαι, θα επισκεφτώ τον δήμαρχο της περιοχής. Το έκανα σε κάθε πόλη. Έκανα το ίδιο κι εδώ».

Για τη διώρυγα της Κωνσταντινούπολης, που θέλει να κατασκευάσει ο Τούρκος πρόεδρος, ο Ιμάμογλου υποστήριξε ότι υπονομεύει το μέλλον της χώρας. «Σηκώνονται στην Κωνσταντινούπολη, η οποία ζει μέσα στη φτώχεια, για να κάνουν ένα τέτοιο έργο! Τώρα, υποθηκεύεις το μέλλον αυτής της χώρας, υποθηκεύεις την οικονομία της, ο πολίτης θα το πληρώσει από την τσέπη του στο τέλος».

Και όσον αφορά τα άλογα για τα οποία ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατηγόρησε τον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης ότι «εξαφανίστηκαν» μετά την αντικατάστασή τους ως μέσο μεταφοράς στα Πριγκηπόνησα, ο Εκρέμ Ιμάμογλου κάλεσε τον υπουργό Γεωργίας της Τουρκίας να απαντήσει, ο οποίος έχει και την επίβλεψη του θέματος, από τη στιγμή που τοποθετήθηκαν σε όλα αυτά τα ζώα ειδικά τσιπ για να παρακολουθούνται. «Κύριε Πακντεμιρλί, παρακαλώ δώστε μια απάντηση. Εάν υπάρχει χαμένο άλογο, το υπουργείο Γεωργίας θα το βρει. Το τσιπ παρακολουθείται από το υπουργείο Γεωργίας, όχι από εμάς», δήλωσε.

Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΕκρέμ ΙμάμογλουΚωνσταντινούποληΤουρκία