Κόσμος|24.05.2021 20:05

Τούρκος μαφιόζος: Γιατί με εγκατέλειψε η τούρκικη κυβέρνηση;

Μαρία Ζαχαράκη

Οι προβολές του αρχηγού της μαφίας στο YouTube κοντεύουν τον πληθυσμό της Τουρκίας. Επτά βίντεο έχουν δημοσιευτεί μέχρι στιγμής στο YouTube από το νέο αφεντικό της του οργανωμένου εγκλήματος στην Τουρκία, Σεντάτ Πεκέρ, με τις προβολές να ξεπερνούν τα  70 εκατομμύρια, σύμφωνα με δίκτυο παρακολούθησης κοινωνικών μέσων Social Blade.

Πάνω από 42 εκατομμύρια από τις 70,3 εκατομμύρια προβολές πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες 30 ημέρες, ενώ σύντομα αποσπάσματα από τα βίντεο του Πεκέρ έχουν προβληθεί πάνω από 250 εκατομμύρια φορές στο TikTok.

«Ορκίζομαι, το Netflix δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει μια σειρά τόσο συναρπαστική όσο αυτή», δήλωσε ένας θεατής στο Global Voices.

Το κανάλι YouTube του Πεκέρ απολαμβάνει, στην πραγματικότητα, ειδικό καθεστώς.

Αφού οι τουρκικές αρχές εμπόδισαν την πρόσβαση στον προσωπικό ιστότοπο του Πεκέρ από την Τουρκία, υπήρχαν φόβοι ότι θα κλείσει και το YouTube κανάλι του.

Αντ' αυτού, το κανάλι με τίτλο Reis Sedat Peker ("Σεντάτ Πεκέρ ο Αρχηγός") επειδή έχει ξεπεράσει τους 100.000 θεατές κι έχει περισσότερους από 479.000 συνδρομητές δεν μπορεί να κλείσει.

Αυτό που ρωτάει συνεχώς ο 49χρονος Τούρκος αρχι-μαφιόζος και γι’ αυτό κυκλοφορεί τα συγκεκριμένα βίντεο κατά της κυβέρνησης είναι «γιατί η τουρκική κυβέρνηση τον εγκατέλειψε και τον πρόδωσε;».

Υποστήριζε ότι βρίσκεται στο Ντουμπάι, αλλά στο έβδομο βίντεο, που κυκλοφόρησε χθες ο Πεκέρ είπε ότι αναγκάστηκε να αλλάξει τοποθεσία, καθώς έχει ξεκινήσει επιχείρηση σύλληψής του από την Τουρκία.

Στο τέταρτο βίντεό του, ο Πεκέρ είπε ότι έχει συνολικά εκτίσει 16,5 χρόνια πίσω από της φυλακής τα σίδερα.

Τουρκίαyoutubeμαφία