Κόσμος|15.01.2019 19:05

Γονείς έσπασαν 28 κόκκαλα στο μόλις 4 μηνών μωρό τους

Newsroom

Μια αδιανόητη κτηνωδία συνέβη στο Μπράιτον της Αγγλίας, όταν γονείς προκάλεσαν πολλαπλά κατάγματα στο κορμί του μόλις 4 μηνών βρέφους τους. 

Ο 32χρονος Adam Jendrzeczak και η 22χρονη Aleksandra Kopinska καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 8 ετών, αφού συνελήφθησαν τον Φεβρουάριο του 2017, οπότε και ήρθε στο φως η κακοποίηση που είχε υποστεί το παιδί. 

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, ο Jendrzeczak περιγράφεται ως «χειριστικός» και «ιδιαίτερα νευρικός», είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για ενδοοικογενειακή βία με θύμα τη μητέρα του, ενώ η 22χρονη από την πλευρά της είναι «παθητική και υποτονική». 

Όταν το βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, διαπιστώθηκε από τους γιατρούς πως το ζευγάρι είχε σπάσει συνολικά 28 κόκκαλα του μωρού. «Ήταν μια σοβαρή κατάχρηση εμπιστοσύνης. Το βρέφος δεν είχε καμία ανωμαλία ή ασθένειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε τέτοιους τραυματισμούς», ανέφερε η δικαστής Christine Henson για να προσθέσει: «Οι τραυματισμοί δεν προκλήθηκαν κατά λάθος, αλλά εσκεμμένα και απαιτούσαν τεράστια δύναμη. Πρέπει να προκάλεσαν τεράστιο πόνο στο βρέφος». 

Ευτυχώς, σύμφωνα με τους γιατρούς, το μωρό αναπτύσσεται καλά και δεν θα αντιμετωπίσει μακροπρόθεσμα προβλήματα. 

βρέφοςκόκκαλαγονείςκακοποίηση