Κόσμος|29.05.2021 17:11

Ερντογάν: Εγκαίνια πύργου στον λόφο Τσάμλιτζα στην Κωνσταντινούπολη

Μαρία Ζαχαράκη

«Είναι ένα έργο που θα αποτελέσει πρότυπο στον κόσμο», είπε εγκαινιάζοντας τον πύργο τηλεπικοινωνιών, ο οποίος -σύμφωνα με τον Ερντογάν είναι μοναδικός στον κόσμο, καθώς προσφέρει τη δυνατότητα σε 100 ραδιόφωνα να μπορούν να εκπέμπουν ταυτόχρονα. Ο Τούρκος πρόεδρος προέβη υπενθύμισε παράλληλα σήμερα ότι στο τέλος Ιουνίου θα τεθούν τα θεμέλια της διώρυγας Κωνσταντινούπολης.

Η διώρυγα θα διαθέτει 6 γέφυρες, δήλωσε ο Ερντογάν, ενώ ανακοίνωσε ότι θα χτιστούν δύο πόλεις, μία στα δεξιά και μία στα αριστερά της διώρυγας. «Αφήνουμε το σημάδι μας στην ιστορία», είπε χαρακτηριστικά. «Η Κωνσταντινούπολη εξακολουθεί να τραβάει την προσοχή μέχρι και σήμερα. Η Κωνσταντινούπολη είναι η καρδιά αυτής της όμορφης γεωγραφίας που μας περιβάλλει. Όλα τα μέρη -και στην Ανατολία και στη Θράκη- και όλοι οι πολίτες μας εκεί βρίσκονται σε επαφή με την Κωνσταντινούπολη».

«Η Κωνσταντινούπολη, η οποία φιλοξενεί σχεδόν το ένα πέμπτο του πληθυσμού και του εργατικού δυναμικού μας, παράγει σχεδόν το ήμισυ των εισοδημάτων της χώρας. Δεν υπάρχει καμία άλλη τόσο παλαιά πόλη στον κόσμο. Με τη θάλασσα, το Βόσπορο, τα νησιά, τα δάση, τους λόφους, τα φρούρια, τις γέφυρες, τις σήραγγες που περνούν κάτω από το Βόσπορο και τα τζαμιά, η Κωνσταντινούπολη γίνεται όλο και πιο όμορφη κάθε χρόνο. Ανοίξαμε την Αγία Σοφία πριν από ένα χρόνο, ανοίξαμε το τζαμί του Ταξίμ χθες. Σήμερα εγκαινιάζουμε τον πύργο στο λόφο του Τσάμλιτζα. Δεν τελείωσε. Τώρα, ελπίζουμε, στα τέλη Ιουνίου, να βάλουμε και τα θεμέλια για τη διώρυγα της Κωνσταντινούπολης. Υπάρχουν κάποιοι που νιώθουν άβολα και θα νιώθουν. Άστους να νιώθουν».

«Το CHP παρέμεινε θεατής στην έκρηξη σκουπιδιών που έλαβε χώρα στο Ουμράνιγε (Κωνσταντινούπολης)». «Όταν έγινα δήμαρχος, προσφέραμε τσάι και τούρκικο κουλούρι στην Κωνσταντινούπολη για πρώτη φορά στο λόφο του Τσάμλιτζα. Τα πουλούσαμε πολύ φθηνότερα από την αγορά».

Όλες οι ειδήσεις

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Ραντεβού στο emvolio.gov.gr για πολίτες 18-29 ετών

Κορονοϊός - Έρευνα στη Βρετανία: Κινέζοι έφτιαξαν τον ιό σε εργαστήριο

Πριν από ένα χρόνο οι άνθρωποι αγόραζαν πανικόβλητοι χαρτιά υγείας, πλέον αγοράζουν σπίτια - Υπάρχει εξήγηση

Μαρέβα Μητσοτάκη: Με μπαστούνι στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

Κοινωνικός τουρισμός - ΟΑΕΔ: Οδηγός για αιτήσεις, μοριοδότηση και voucher

Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΚωνσταντινούποληΤουρκία