Κόσμος|30.05.2021 16:21

Τουρκία: Ερντογάν στο στόχαστρο της μαφίας – Το παρασκήνιο με τα «βρώμικα» φορτηγά στη Συρία

Newsroom

Σοκάρουν οι νέες αποκαλύψεις του Τούρκου αρχιμαφιόζου, Σεντάτ Πεκάρ, ο οποίος σήμερα κυκλοφόρησε το 8ο κατά σειρά βίντεό του, αποκαλύπτοντας φερόμενες ανίερες σχέσεις μεταξύ κυβέρνησης και μαφίας. Τα σόσιαλ μίντια να έχουν πάρει «φωτιά» και δεν συζητούν τίποτα άλλο από το πρωί, ενώ η επικαιρότητα κυριαρχείται από τις «αποκαλύψεις» και τους νέους ισχυρισμούς του Πεκέρ.

Στο σημερινό του βίντεο ο Τούρκος αρχιμαφιόζος βάζει στο στόχαστρό του τον Ερντογάν, ενώ απειλεί ότι θα αποκαλύψει κι άλλα σε επόμενο βίντεο.

Ο Πεκέρ δήλωσε ότι το επόμενο βίντεό του θα αφορά τον Ερντογάν. Απευθυνόμενος μάλιστα σε εκείνον, αποκαλώντας τον «αδελφέ», του ζητά να καθίσουν στο επόμενο βίντεο που θα δημοσιοποιήσει να μιλήσουν και τότε θα του δώσει πιο συγκεκριμένα στοιχεία, ενώ εύχεται «ο αδελφός Ταγίπ να είχε παρέμβει στα γεγονότα νωρίτερα, όταν υπήρχαν περισσότερα στοιχεία».

Ο Σεντάτ Πεκέρ προτείνει μάλιστα να κάτσουν οι δυο τους σε ένα τραπέζι και να κάνουν τεστ αλήθειας. «Κι αν λέω εγώ ψέματα, να πυροβολήσω το κεφάλι μου», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Τούρκος αρχιμαφιόζος.

«Ο κ. πρόεδρος, ο αδελφός Ταγίπ, έκανε λόγο για μία διεθνή συνωμοσία και ότι ήμουν το κέντρο αυτής της συνωμοσίας χωρίς να αναφέρει το όνομά μου. Είπε, ‘θα τους βρούμε και θα τους φέρουμε πίσω, το κράτος θα τους βρει και θα τους φέρει πίσω. Θα με βρει και θα με φέρει πίσω ο αδελφός Ταγίπ; Αφού λοιπόν είμαι το κέντρο μιας διεθνούς συνωμοσίας, θα καθίσω και θα σας τα εξηγήσω όλα στο επόμενο βίντεο ενώπιόν σας αδελφέ Ταγίπ. Πότε γνωριστήκαμε, πότε συναντηθήκαμε. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Είστε ο μεγάλος αδερφός μας», είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος αρχιμαφιόζος, εμπλέκοντας πλέον άμεσα στο σκάνδαλο διαπλοκής και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Θα σου εξηγήσω, αφού είμαι πράκτορας, αδερφέ, αφού γίναμε και πράκτορες τώρα… Περίμενα μια συγγνώμη. Τα έχω πει όλα, η κοινή γνώμη τα γνωρίζει όλα. Σε έχουν περικυκλώσει, μόνο εσύ δεν το ξέρεις. Αλλά εγώ, για όσο ζω, θα σε σέβομαι», είπε.

«Με λες προδότη, αλλά εσύ γνωρίζεις πολύ καλά ότι δεν είμαι προδότης. Εγώ υπήρχα πριν καν εσύ αποκτήσεις δύναμη. Δεν περίμενα χειροκρότημα, έκανα ό, τι μπορούσα. Αλλά ας καθίσουμε απέναντι ο ένας στον άλλο στο επόμενο βίντεο, να τα βρούμε βρε αδελφέ Ταγίπ. Δεν είμαι πράκτορας και θα το αποδείξω στον κόσμο», δηλώνει.

Η τουρκική κυβέρνηση έστελνε όπλα σε τζιχαντιστές στη Συρία

Ο Σεντάτ Πεκέρ υποστήριξε επίσης σήμερα ότι η κυβέρνηση της Τουρκίας έστελνε όπλα σε τζιχαντιστές στη Συρία μέσω δικής του διαμεσολάβησης. Όπως ισχυρίστηκε, τα όπλα που έχουν στείλει οι Τούρκοι στη Συρία πήγαιναν στην παράνομη οργάνωση Αλ Νούσρα (σ.σ. παρακλάδι τζιχαντιστών) από τη Σαντάτ, δηλ. την οργάνωση των Τούρκων μισθοφόρων.

Ο Πεκέρ ισχυρίστηκε ότι τις αποστολές των όπλων στη Συρία δεν τις οργάνωνε η MIT, ούτε ο τουρκικός στρατός. Αυτές οι αποστολές όπλων οργανώνονταν από τη SADAT. «Από μια ομάδα μέσα στη SADAT. Αγόραζα ο ίδιος τα όπλα με δικά μου χρήματα και πήγαιναν στο όνομά μου», είπε.

«Μετά εγώ σκέφτηκα το εξής. Τί drones, τί ρούχα... Πάρα πολλά πράγματα να στείλουμε στους μαχητές εκεί. Από walky talky μέχρι και αλεξίσφαιρα γιλέκα.... Με άπειρα φορτηγά. Πήγαμε εκεί τόσο για να ενισχύσουμε το κοινό αίσθημα, όσο και για να βοηθήσουμε τους αδελφούς μας εκεί, τους Τουρκομάνους». Ο Τούρκος αρχιμαφιόζος εξηγεί λοιπόν πώς πήγαν τα τουρκικά φορτηγά της ΜΙΤ στη Συρία.

«Εμείς το σκεφτήκαμε αυτό το σχέδιο. Μιλήσαμε με αυτόν το βουλευτή φίλο. Κι αυτός ο βουλευτής φίλος μετέφερε την ιδέα εκεί που έπρεπε να τη μεταφέρει. Και είπαν ‘εντάξει’. Τότε είπαν επίσης να σας δώσουμε επιπλέον φορτηγά μαζί με τα δικά σας φορτηγά. Τα δικά μας φορτηγά θα πάνε ως συνοδευτικά, Σεντάτ Πεκέρ. Και θα στείλουμε φωτογραφίες στον τύπο. Και τα στείλαμε όλα, όλο τον εξοπλισμό.

Αλλά υπήρχαν και άλλα φορτηγά που πήγαιναν για λογαριασμό μου. Γνωρίζαμε ότι πήγαιναν σε Τουρκομάνους και σε άλλα μέρη, αλλά δεν ξέραμε τί υπήρχε σε αυτά τα φορτηγά. Βέβαια λέω δεν γνωρίζαμε, αλλά γνωρίζαμε ότι υπάρχουν όπλα, δεν είμαστε παιδιά.

Όταν άρχισαν να στέλνω και οχήματα Mitsubishi, φορτωμένα με μεγάλες ποσότητες είπαν ‘μπορείς να μας στείλεις και μερικούς πολεμιστές;’ και είπα ‘εντάξει, ας τους δώσουμε’. Οι Τουρκομάνοι ευχαριστούσαν με βίντεο από παντού για τα οχήματα που έφταναν, ένας δυο μιλούν στα αραβικά. ‘Αυτοί είναι οι Ελ Νούσρα’, είπαν. Άλλοι φίλοι μου είπαν ‘Αυτά πάνε για την Ελ Νούσρα’. Ναι πάνε μέσω εμού. Το έκανα ειλικρινά. Αλλά εγώ δεν τα έστειλα, τα έστειλε το SADAT», ανέφερε.

Οι κρυφές σχέσεις με το Ισραήλ και οι ηρωισμοί στους Παλαιστίνιους

Αξιοπρόσεκτες και οι δηλώσεις του Πεκέρ σχετικά με τις κρυφές καλές σχέσεις της κυβέρνησης Ερντογάν με το Ισραήλ, την ώρα που κάνει τον ήρωα στους Παλαιστινίους. «Εάν είστε με τους αδελφούς μας, στείλτε 10 οπλισμένα drones εκεί. Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό, φωνάζοντας παράλληλα για αυτό που έγινε στο τζαμί (σ.σ. Αλ Ακσά).

Είναι προφανές ποια είναι τα πλοία που μεταφέρουν εμπορεύματα στο Ισραήλ, είναι ξεκάθαρο ποιος έχει το γραφείο αυτών των πλοίων που πάνε στο Ισραήλ. Ας τα μποϊκοτάρουμε και ας τα σταματήσουμε να μεταφέρουν προϊόντα. Ή αυτό το ζήτημα της Παλαιστίνης είναι διαφορετικό; Πολλά μπορώ να πω εδώ, αλλά…», είπε αφήνοντας υπονοούμενα.

«Μυαλό κουκούτσι και θες να γίνεις και πρόεδρος»

Ο Πεκέρ απευθύνθηκε πάλι σήμερα στον υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού. «Θα έρθουμε και σε εσένα, σήμερα θα σε τιμωρήσω», φέρεται να λέει χαρακτηριστικά.

«Θα μετρηθούμε και θα βάλω τιμωρία στο ένα πόδι τον Σουλεϊμάν, όπως στο σχολείο, γιατί έχει αρχίσει να λέει επαίσχυντα πράγματα. Πιστεύω του αξίζει αυτή η τιμωρία στο ένα πόδι. Πρέπει να αναμετρηθούμε.

«Έχεις μυαλό κουκούτσι και θέλεις να γίνεις και πρόεδρος», του λέει χαρακτηριστικά. «Η Τουρκία θα υποφέρει από αυτόν τον άνθρωπο», συνέχισε. «Ο Λουσάτος Σουλεϊμάν, το λιοντάρι, μετά τα εσώρουχα άρχισε να μιλά δίνοντας παραδείγματα παιδικής πορνογραφίας. Ο Φρόιντ αυτό το ονομάζει έκφραση του υποσυνείδητου στις αρχές της ψυχανάλυσης. Χρειάζεται γιατρό  και πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε ως προβληματικό. Σουλεϊμάν, πλέον θα με λες ‘γιατρέ μου’. Έχουμε γίνει ένα. Εμένα να με βάλουν στον παράδεισο και εσένα στην κόλαση εγώ θα πω ότι θέλω να πάω δίπλα στον Σουλεϊμάν. Πλέον δεν μπορούμε να μείνουμε χώρια εμείς», πρόσθεσε.

Οι λογαριασμοί στο Κατάρ και τα drones στο Αζερμπαϊτζάν

Ο ηγέτης του οργανωμένου εγκλήματος ισχυρίζεται επίσης στο βίντεο ότι κάποιοι στην κυβέρνηση διατηρούν μεγάλους τραπεζικούς λογαριασμούς στο Κατάρ. «Προέκυψε θέμα στο Αζερμπαϊτζάν και στείλαμε SİHA (οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη). Δεν θα στέλναμε; Καλά κάναμε. Προέκυψε ζήτημα στο Κατάρ και στείλαμε στρατιωτική μονάδα. Υπάρχει η SOGAR στο Αζερμπαϊτζάν και άλλες θυγατρικές της SOGAR. Στο Κατάρ εξάλλου υπάρχουν αρκετά χρήματα στις τράπεζες», είπε.

Ναρκωτικά και ξέπλυμα χρημάτων στα Κατεχόμενα

Ο Σεντάτ Πεκέρ επέμεινε για το γιο του τέως πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ, ότι εμπλέκεται σε μεγάλο εμπόριο ναρκωτικών στη Βενεζουέλα, ενώ υποστηρίζει ότι η Τουρκία δεν πιάνει το μεγάλο «ψάρι» της υπόθεσης, γιατί τους απειλεί με κασέτες.

«Ε, γιατί δεν πιάνετε τον Χαλούκ Φαλιαλί; Η Αμερική τον έχει κηρύξει ως ‘το αφεντικό των ναρκωτικών της Μέσης Ανατολής και είναι επίσης καταζητούμενος στην Τουρκία. Πηγαίνετε και τους πιάνετε όλους, ε άντε πηγαίνετε να πιάσετε κι αυτόν. Αλλά έχει κασέτες. Τα έχει τραβήξει όλα αυτός», ανέφερε ο Τούρκος αρχιμαφιόζος.

Όλες οι ειδήσεις

Επίσκεψη Τσαβούσογλου: Εφτασε στην Αλεξανδρούπολη ο Τούρκος ΥΠΕΞ

Self test: Πότε δεν θα είναι υποχρεωτικό - Πότε θα βγάλουμε τις μάσκες

«Κατέρρευσα» - Συγκλονίζει ο αστυνομικός: Η 11 μηνών Λυδία και το έγκλημα στα Γλυκά Νερά

Ιστιτούτο Παστέρ - Έρευνα: Η αποτελεσματικότητα των εμβολίων Pfizer και AstraZeneca σε μεταλλάξεις

Πανελλήνιες 2021: Οι «γρίφοι» του μηχανογραφικού και οι χιλιάδες μαθητές εκτός ΑΕΙ

Αναδρομικά συνταξιούχων: Πότε η πληρωμή για όσους έχουν πάνω από 30 χρόνια - Οι αυξήσεις

Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνελληνοτουρκικάΣυρίαΤουρκίαμαφία