Κόσμος|01.06.2021 21:40

Αποκάλυψη OPEN: «Ομηροι» στο αεροδρόμιο Κωνσταντινούπολης - Οσα έζησε Ελληνίδα με τον γιο της

Newsroom

Τα όσα έζησε εγκλωβισμένη με τον έφηβο γιο της για 43 ώρες στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης περιγράφει στην κάμερα του OPEN η Διδάκτωρ Λαογραφίας στο ΕΚΠΑ, Μυροφόρα Ευσταθιάδου.

Οπως η ίδια περιγράφει, έζησε μια περιπέτεια τρόμου μαζί με τον 15χρονο γιο της μόλις έφτασαν στην Τουρκία. Εκεί τους ανακοίνωσαν πως είναι ανεπιθύμητοι στη χώρα και για 2 ημέρες πέρασαν εφιαλτικές ώρες στα κρατητήρια του αεροδρομίου.

Στη μαρτυρία της στο OPEN περιγράφει πολύωρες ανακρίσεις σε ένα κελί χωρίς φως, με τους άνδρες της τουρκικής ασφάλειας να προσπαθούν να τους εξαντλήσουν, ενώ λίγο πριν της κατασχέσουν το κινητό πρόλαβε να ενημερώσει τον σύζυγό της.

«Η ανάκριση ήταν συνεχής»

«Μας μετέφεραν σε έναν χώρο που δεν είχε παράθυρα, ούτε ρολόι. Ετσι, η αναμονή για το επόμενο χτύπημα της πόρτας ήταν ακόμα πιο έντονη. Κατέσχεσαν το κινητό μου, ήταν δύσκολα. Επαιρνα δύναμη από τον γιο μου κι εκείνος από εμένα», εξομολογείται η κυρία Ευσταθιάδου.

«Μας πήραν δακτυλικά αποτυπώματα και η ανάκριση ήταν συνεχής. Με ρωτούσαν αν έχω δουλέψει στην Τουρκία, αν έχω σχέση με τους Κούρδους ή τους γκιουλενιστές. Προσπάθησαν να μας εξαντλήσουν ψυχολογικά, αλλά δεν τα κατάφεραν. Επρεπε να είμαι ψύχραιμη για να προστατέψω το παιδί μου», συμπληρώνει.

Οπως μάλιστα τονίζει, άμεσα σκοπεύει να καταθέσει ένσταση στο τουρκικό προξενείο για τους λόγους που της έχει απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα.

Όλες οι ειδήσεις

Τουρισμός για όλους: Αποκαλυπτήρια για το πρόγραμμα – Οι δικαιούχοι, οι αιτήσεις και οι επιδοτήσεις

Greek mafia: Η «ακτινογραφία» του οργανωμένου εγκλήματος - Πώς φτάσαμε στο ξεκαθάρισμα

Μουσική στην εστίαση: Εξώδικο από Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος σε Χαρδαλιά

Ραφήνα - Απόπειρα αρπαγής 13χρονης: Η απολογία του 48χρονου, τι λέει η μαθήτρια

ΤουρκίααεροδρόμιοΚωνσταντινούπολη