Κόσμος|08.06.2021 22:28

Μακρόν μετά το χαστούκι: Οι ακραία βίαιοι δεν χωρούν στον δημόσιο διάλογο

Newsroom

Ένα «μεμονωμένο περιστατικό» χαρακτήρισε το χαστούκι που δέχτηκε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν κατά τη διάρκεια ταξιδιού του στο Ντρομ την Τρίτη. 

«Πρέπει να δούμε το περιστατικό αυτό στις σωστές διαστάσεις του, πρόκειται για ένα μεμονωμένο περιστατικό», είπε ο Μακρόν στη γαλλική εφημερίδα Le Dauphine Libere.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε ακραία βίαιους ανθρώπους να πάρουν τον έλεγχο του δημόσιου διαλόγου, δεν το αξίζουν», πρόσθεσε. «Δεν θα ήθελα μεμονωμένα πρόσωπα ή άνθρωποι που κλίνουν προς τα άκρα να μπορούν, με οιονδήποτε τρόπο, να μας κάνουν να ξεχνάμε τα υπόλοιπα», συμπλήρωσε ο Γάλλος πρόεδρος, υπογραμμίζοντας πως αυτού του είδους η επίθεση δεν θα τον σταματήσει.

Πώς έγινε το περιστατικό

Υπενθυμίζεται ότι ο Γάλλος πρόεδρος αιφνιδιάστηκε από τον εξαγριωμένο νεαρό που έσπευσε να τον χαστουκίσει την ώρα που χαιρετούσε το πλήθος. Ο Γάλλος πρόεδρος, που θέλησε να χαιρετίσει χαμογελαστός το πλήθος που τον περίμενε, εξεπλάγη από την αντίδραση του νεαρού άντρα με το πράσινο μπλουζάκι, τα γυαλιά και το μάσκα προσώπου, ο οποίος φώναξε «Κάτω η Μακρονία» (“A Bas La Macronie”) πριν τον χτυπήσει στο πρόσωπο. Οι άνδρες της ασφαλείας που παρευρίσκονταν στο σημείο απομάκρυναν αμέσως τον Γάλλο πρόεδρο και έπεσαν επάνω στον διαμαρτυρόμενο νεαρό με την επιθετική συμπεριφορά.

Ο ίδιος ο Μακρόν επέλεξε, λίγα λεπτά αργότερα, να συνεχίσει τους χαιρετισμούς απτόητος αλλά το στιγμιότυπο είχε ήδη καταγραφεί σε βίντεο και κάνει τον γύρο των social media. Σύμφωνα με το BFMTV, για το συμβάν συνελήφθησαν δύο άτομα. 

Όλες οι ειδήσεις

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Στην τελική ευθεία το πόρισμα για γιατρούς και νοσηλευτές

Διαδικτυακό μπλακ άουτ στις μεγαλύτερες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες

Αποκάλυψη: Το «βαθύ λαρύγγι» και η κατάθεση – «φωτιά» για τη δολοφονία στη Ζάκυνθο

Καιρός: Έρχονται καταιγίδες στην Αττική – Πού θα κυμανθεί η θερμοκρασία

επίθεσηΕμανουέλ ΜακρόνχαστούκιΓαλλία