Κόσμος|15.06.2021 15:14

ΗΠΑ: Μεγάλη φωτιά έπειτα από έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο - Εκκενώνονται περιοχές

Newsroom

Φωτιά σε χημικό εργοστάσιο στο Ρόκτον των ΗΠΑ ξέσπασε ενώ ένα σύννεφο καπνού δημιουργήθηκε και ξεπέρασε τα 100 μέτρα. Περιοχές γύρω από την μονάδα εκκενώθηκαν.

Το εργοστάσιο ανήκει στον όμιλο Chemtool, θυγατρική της αμερικανικής εταιρείας Lubrizol, που διώκεται στην Γαλλία για την τεράστια πυρκαγιά της Ρουέν, τον Σεπτέμβριο 2019, στην οποία κάηκαν 10.000 τόνοι χημικών προϊόντων.

Δεν υπάρχουν θύματα

Η πυρκαγιά ξέσπασε τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιφέρεια του Ρόκτον, σε απόσταση 130 χιλιομέτρων από το Σικάγο και δεν έχουν αναφερθεί θύματα.

Η αστυνομία διέταξε την εκκένωση της περιοχής σε ακτίνα 1,6 χιλιομέτρου περιμετρικά της μονάδας. Πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή για να αντιμετωπίσουν τη φωτιά. Εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να ορίσει πόσο χρόνο θα χρειασθεί για να τεθεί υπό έλεγχο.

T

Η Lubrizol ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με τις ομοσπονδιακές αρχές και τους ειδικούς για την παρακολούθηση της μόλυνσης του αέρα και των υδάτων του Rock River που διασχίζει την πόλη.

Η αστυνομία συνιστά την χρήση μάσκας σε ακτίνα 5 χιλιομέτρων γύρω από τον τόπο της πυρκαγιάς. Η Lubrizol ανήκει στον αμερικανό δισεκατομμυριούχο Γουόρεν Μπάφετ, έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

Απεργία 16 Ιουνίου – ΑΔΕΔΥ: Εξαιρούνται οι εκπαιδευτικοί που εμπλέκονται στις Πανελλαδικές

Απεργία 16 Ιουνίου - ΜΜΜ: Πώς θα κινηθούν Τραμ και Ηλεκτρικός

Προβληματισμός για τα «μπρος-πίσω» με το AstraZeneca – Κικίλιας: Με το ίδιο σκεύασμα η β' δόση

Πανελλήνιες 2021: Οι απαντήσεις στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας για τα ΕΠΑΛ

Κορονοπάρτι ΑΠΘ: «Το πόδι του είναι πολτοποιημένο», λέει η μητέρα του 23χρονου που παρασύρθηκε από μπουλντόζα

ΗΠΑεργοστάσιοφωτιά