Κόσμος|17.06.2021 23:35

Κορονοϊός- Πορτογαλία: Lockdown τα Σαββατοκύριακα στη Λισαβόνα

Newsroom

Lockdown τα Σαββατοκύριακα αποφάσισε να επιβάλλει η πορτογαλική κυβέρνηση. 


Συγκεκριμένα, θα απαγορευτεί η είσοδος και η έξοδος από και προς την περιοχή της Λισαβόνας προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο η αύξηση των κρουσμάτων Covid να επεκταθεί στην υπόλοιπη χώρα. Η απόφαση έρχεται την περίοδο που, σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, χαλαρώνουν οι υγειονομικοί περιορισμοί. 

«Πρόκειται για ένα επιπλέον μέτρο, που δεν είχε προβλεφθεί, όμως η κυβέρνηση το έλαβε για να περιορίσει την αύξηση του δείκτη επίπτωσης στο εσωτερικό της μητροπολιτικής περιοχής της Λισαβόνας», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Μαριάνα Βιέιρα ντα Σίλβα. «Συγκεκριμένα, και μέχρι νεωτέρας, οι μη απαραίτητες μετακινήσεις από και προς την πρωτεύουσα και τα προάστιά της θα απαγορεύονται από την Παρασκευή το βράδυ έως τη Δευτέρα το πρωί«, είπε, μετά το πέρας του υπουργικού συμβουλίου.'

Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων

Οι νέοι περιορισμοί ήρθαν μία μέρα μετά την καταγραφή 1.350 νέων κρουσμάτων κορονοϊού, σε διάστημα 24 ωρών- την μεγαλύτερη ημερήσια καταγραφή από τα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου. Σήμερα στη χώρα αναφέρθηκαν 1.233 επιπλέον, νέα κρούσματα εκ των οποίων τα 800 καταγράφηκαν στην περιοχή της Λισαβόνας και την κοιλάδα του Τάγου.

«Οι αριθμοί είναι ανησυχητικοί», παραδέχθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος εξηγώντας πως η κυβέρνηση αναμένει ακριβέστερες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση, ιδίως σε ό,τι αφορά τον ρόλο της παραλλαγής Δέλτα.

Όλες οι ειδήσεις

Γλυκά Νερά: Αστυνομικές πηγές στο ethnos.gr για τον πιλότο - «Ήταν ο Νο1 ύποπτος από την αρχή»

Δολοφονία στα Γλυκά Νερά: Ομολόγησε ο σύζυγος της Καρολάιν

Αρση μέτρων: Ανοίγουν κλειστοί κινηματογράφοι, παιδότοποι, λούνα παρκ

Ερευνα για τα 3 χρόνια Συμφωνίας των Πρεσπών: Το 52% συμφωνεί ότι ενίσχυσε την ειρήνη στα Βαλκάνια

ΛισαβόναΚορονοϊόςlockdownκρούσματαΠορτογαλία